ING gaat met TIM de concurrentie aan met Yunoo


ING heeft enige tijd geleden haar ‘huishoudboekje’ ‘Tim’ gelanceerd. Een direct concurrent op het al bestaande, gratis, Yunoo. Vooralsnog denk ik dat Yunoo zich geen zorgen hoeft te maken over Tim. Tim beperkt zich namelijk alleen maar tot je ING betaalrekening terwijl je bij Yunoo vrijwel alle banken, creditcards en zelf OV-chipkaart gegevens kan verwerken.

Tim kost daarbij na het eerste jaar gratis 75 cent. En of ik bereid ben om dat te betalen voor een dienst die gratis, uitgebreider, reeds beschikbaar is?

Persbericht? Klik op lees meer.

Zes op de tien Nederlanders besteedt regelmatig tijd aan het bijhouden van de uitgaven. Een derde van deze groep besteedt hier maandelijks drie tot zes uur aan, maar zou dit graag omlaag brengen. ING klanten kunnen zich daarom vanaf vandaag inschrijven voor Tim, het online huishoudboekje dat gekoppeld is aan de Betaalrekening. Tim rubriceert automatisch uitgaven en inkomsten, zodat ING klanten snel en gemakkelijk inzicht krijgen in hun persoonlijke financiën. Ze kunnen budgetteren en hun eigen uitgavenpatroon vergelijken met andere Nederlanders. Het gebruik van het online huishoudboekje is het eerste jaar gratis en kost daarna 75 cent per maand.

Uit recent onderzoek blijkt dat bijna de helft van de Nederlanders heel benieuwd is hoe andere mensen met hetzelfde inkomen hun geld besteden en willen zich hier graag aan spiegelen. 30% vraagt zich weleens af ‘waar doet de buurman het van.’ In 2009 kregen 400 ING klanten de mogelijkheid om Tim alvast uit te proberen. Johan van der Zanden, Directeur Marketing Particulieren bij ING Retail: “Van de 400 klanten die mee hebben gedaan aan de pilot kregen we terug dat ze Tim een heel handig systeem vinden omdat het direct gekoppeld is aan hun betaalrekening. Bovendien vinden ze het interessant om het eigen uitgavenpatroon te kunnen vergelijken met anderen.”\

Uit onderzoek dat TNS NIPO onder 994 Nederlanders heeft gedaan, blijkt dat meer dan de helft van de Nederlanders zegt dat het een goed gevoel zou geven als ze exact zouden weten wat ze waaraan zouden uitgeven. Vooral jongeren onder de 24 jaar geven aan meer inzicht te wensen in inkomsten en uitgaven. CentiQ, Wijzer in geldzaken juicht het initiatief Tim van harte toe. “Om weloverwogen financiële beslissingen te kunnen nemen is het van groot belang om je huishoudboekje op orde te hebben. Gezond financieel huishouden begint met inzicht,” aldus Klaas Knot, voorzitter van CentiQ, Wijzer in geldzaken. Van der Zanden: ‘Wij vinden het belangrijk om onze klanten te helpen dit inzicht te krijgen en hebben daarom het online huishoudboekje Tim ontwikkeld. Met de feedback die de klanten uit de pilot gaven, hebben we de gebruiksvriendelijkheid en functionaliteiten van het programma kunnen vergroten. We verwachten dat na de gefaseerde introductie uiteindelijk tenminste 25% van onze klanten gebruik zal gaan maken van Tim.”

Tim is gekoppeld aan de Betaalrekening en werkt binnen de veilige internetomgeving van Mijn ING. Het online huishoudboekje zet bij- en afschrijvingen automatisch in rubrieken zoals eten en drinken, wonen, auto’s en vakanties. Hiervan geeft Tim een duidelijk overzicht met grafieken. Daarnaast kunnen gebruikers eenvoudig een budget instellen en een seintje krijgen als ze een begrotingspost dreigen te overschrijden. Ook maakt Tim het mogelijk om het eigen uitgavenpatroon anoniem te vergelijken met dat van andere klanten met bijvoorbeeld hetzelfde inkomen of opleidingsniveau.


Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.