Alternatief voor Nespresso capsules


Sinds maart heeft DE in Frankrijk een alternatief gelanceerd voor de vrij prijzige Nespresso capsules. Op dit moment worden de L’or Espresso cups (zoals ze zo mooi heten) alleen nog aangeboden in Frankrijk.. en natuurlijk de Albert Heijn in Dordrecht die al veel langer de officiële cups in haar winkel verkoopt.

Ik was van plan om nieuwe nespresso-cups mee te nemen vanuit Dordrecht, scheelt me weer een ritje naar de Bijenkorf, zag ik dat er sinds kort ook de nieuwe cups van Douwe Egberts staan. In de aanbieding, van € 3,69 voor € 3,29. De prijs in Frankrijk ligt lager en heeft daar een adviesprijs van €2,99.

DE zou de cups kunnen verkopen omdat alles aan de cups anders is dan van de originele. Zo is mij al opgevallen dat de cups zelf niet in staat zijn om de koffie vers te houden en zit er dus per cup een zakje omheen, niet echt milieu vriendelijk. De koffie zelf is wel UTZ certified, er zou dus 100% duurzame koffie in moeten zitten.

Als ik thuis kom zal ik maar eens de nieuwe cups proberen. Er zijn op dit moment 4 varianten: Forza, Splendente, Decaffeinato en Delizioso. Ik heb ‘Forza’ meegenomen aangezien dat de meest ‘volle’ koffie is.

Niet overtuigd van DE’s zijn aanval op Nespresso haar eigen cups? Misschien dat deze commercial, die volkomen toespeelt op emotie, je omhaalt.


Eén reactie op “Alternatief voor Nespresso capsules”

 1. Dag Theuntje,

  Ik heb al weer twee jaar het apparaat van Nespresso in huis. Zijn de capsules echt een alternatief? Qua smaak en mogelijk vanwege techniek (past en werkt de DE-capsule in het Nespresso-apparaat?)…?!

  Waar koop ik in Nederland de capsules van DE?

  Ik hoor graag van je!

  Groetjes

  Mart

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.