Apple lanceert nieuwe Macbook Pro’s en ik ben teleurgesteld


En dan kijk ik alleen naar de 13 inch Macbook want een laptop groter dan 13 inch is in mijn ogen echt totaal overbodig. Ik zie het al voor me hoe ik met een 17 inch Macbook Pro in de trein zit te klote om dat ding niet van het tafeltje te laten afvallen. Daarnaast is mijn rug dan nog minder blij met mij en zal ik hem eerder thuis laten. Waarmee het hele idee van een laptop naar mijn idee naar de knoppen gaat.

Goed, natuurlijk kan ik de verbeter punten niet negeren. Ook al zijn dat bij de Macbook Pro 13 inch er maar twee. Namelijk de nieuwe, special voor Apple vervaardigde, NVIDIA GeForce 320M grafische processor en de accu zou volgens Apple 3 uur langer mee moeten gaan dan de gene die zich in mijn Macbook Pro bevindt. Oja, de harddisk heeft ook 70 GB meer gekregen dan mijn model.

Het geheugen is logischerwijs op 4 gigabyte blijven steken wat ook ruim voldoende is voor een laptop. Alleen haalt de videokaart ook zijn geheugen van die 4 gigabyte waardoor er al gelijk een hap af gaat. Bij de grotere modellen heeft de (in dat geval 2de) videokaart tenminste een eigen geheugen.

Mijn grote teleurstelling van de nieuwe Macbook Pro 13 inch’s is eigenlijk wel het ontbreken van een nieuwe processor. De processor die in de 13 inch versies zitten, zijn nog exact dezelfde uit de vorige series. Hij is natuurlijk wel sneller! 1.3 GHZ dan de processor die nu in mijn Macbook klopt.

Ik snap echt niet waarom Apple de keuze gemaakt heeft om de 13 inch modellen ook niet uit te voeren met de nieuwe ‘intel core’ processor. Het hoeft dan niet eens per sé een i5 te zijn maar een intel core i3 was ook wel leuk geweest in de nieuwe 13 inch serie.

Ook had ik stiekem wel gehoopt op wat aanpassingen aan de buitenkant. Niet dat er iets mis is met het huidige design van de Macbook Pro’s maar een paar kleine tweakjes zouden toch niemand kwaad doen?

Mijn plan was om na de launch van de nieuwe Macbooks een nieuwe te bestellen zodat ik mijn huidige nog tegen een hoge prijs zou kunnen door verkopen. Echter nu ik de slechte verbeteringen zie t.o.v. mijn huidige Macbook heb ik niet de neiging om dat plan nog door te zetten. En dat vind ik wel weer jammer, want dan kan ik niet elke dag, net zoals Rowin, zeurend bloggen over mijn nieuwe Macbook.

Er werken erg pientere mensen bij het webteam van Apple, ze zijn namelijk erg goed in het vaststellen van dingen. Op het moment dat iets nieuws is en krachtiger is dan de voorganger melden zij:

En nu de 13-inch MacBook Pro standaard 4 GB geheugen en een grotere harde schijf bevat, kunnen we gerust stellen dat dit de krachtigste versie tot nu toe is.


Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.