Carglass gooit zijn eigen ruiten in


Ik zal mij eerst even verontschuldigen over de iet wat flauwe titel, maar het is toepasselijk en past bij de uitstraling die het bedrijf wilt hebben: niet al te slim, maar wel goed.m

Enige tijd geleden ontstond er een heuse twitter-rel rond Carglass! Iemand had een account aangemaakt en deed zich voor als Carglass. Wat natuurlijk erg stout is en niet goedgepraat dient te worden. Ook behaalde de hasttag #carglasszuigt wereldwijd nummer een in de trending topic-lijst van Twitter.

Prachtig, dat zou ik er van vinden als dit met mijn bedrijf zou gebeuren. Eindelijk is wat gratis, niet negatief opgepikte, reclame voor mijn bedrijf. Iedereen retweete de hashtag en de naam Carglass zal nog lang onthouden worden.

Hoe je bedrijf ook in het nieuws kom er is altijd gratis publiciteit voor je bedrijf en dat is geweldig goed voor je bedrijf. Neem als voorbeeld de bommelding van een tijdje geleden in de Ikea Amsterdam. Er waren live-uitzendingen, grote krantenartikels en er werd nog lang over nagepraat. Maar was dat negatief voor het bedrijf? Nee, Ikea had namelijk niet zelf de bom in een billy of expedit gestopt.

Maar wat doen die sukkels bij Carglass vervolgens? Dreigen ze met het  inschakelen  van hun juristen! Een erg domme zet, kan iemand dat idee-sterretje repareren voordat hij uitscheurt tot een groot dom idee?

Want de actie van de blogger was louter bedoelt om aan te tonen hoe makkelijk mensen dingen kopiëren. Waarbij er geen schade aan het merk Carglass was gedaan.

Het bericht dat ze juristen willen gaan inschakelen schoot bij mij ook direct in het verkeerde keelgat. Boor je merk de grond in, mensen houden niet van rechtzaken over zaken die er niet toe doen.

Of Carglass een ‘zuig’ bedrijf is kan ik niet beoordelen, heb ze nooit nodig gehad, maar irritatie opwekken kunnen ze wel.


Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.