Dat was het dan, de cursus is weer voorbij


Vandaag na 7 bijeenkomsten is de ‘basisvaardigheden’ cursus bij PsyQ in het behandelprogramma van ADHD afgelopen. Officieel is de laatste bijeenkomst volgende week woensdag maar dan ben ik bezig met training voor de OV-chipkaart in Haarlem.

Leerzaam. Dat waren de afgelopen 8 weken geweest dat ik bij die cursus zat. Ik leerde dingen die ik eigenlijk al kende maar op een of andere manier nu dankzij deze groep goed wist toe te passen. Ik zat samen met 6 andere ‘gekken’ en we deden allemaal ons verhaal en we luisterde allemaal naar elkaar en dat was fijn.

Ik heb ook geleerd om over mijzelf te praten. Praten over mijzelf kon ik altijd al maar over de echte ik. De Theun die van binnen zit, waar het gevoel zit, durfde zich nu ook bloot te geven. Wat erg fijn is om te doen, zeker als je er reactie op terug krijgt van mensen die (deels) met dezelfde problemen zitten.

Problemen.. dat is niet het juiste woord. Ik zou het eerder willen omschrijven als ‘onhandigheden’ of ‘ongemakken’. Want ik ervaarde het niet als problemen aangezien ik het allemaal diep weg had gestopt. Maar het toegeven van problemen en er aan werken geeft je zoveel meer mogelijkheden in het leven.

Vijf maanden geleden begon ik ‘de zoektocht’ naar mijzelf en die bevalt erg goed en ik kan ook telkens meer, ik durf meer en ik doe meer. Het zou toch nog zo maar is kunnen gaan gebeuren dat deze jongen gaat functioneren.. 😉


4 reacties op “Dat was het dan, de cursus is weer voorbij”

  1. Klinkt idd mooi! Al ben ik al een ster in het over mn eigen troubles praten, denk toch dat ik er ook veel aan gehad zou hebben op het gebied van ervaringen delen.. Maar ik ben blij dat het voor jou zo leerzaam was! En die ervaringen delen we evengoed nog wel een keer:D

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.