Ik heb een gave


Nee, ik kan geen gedachtes lezen, de toekomst voorspellen of miljoenen laten geloven dat ik een lepel kan buigen. Mijn gezang is ook niet om aan te horen en dansen kan ik maar beter ook laten.

Mijn gave zit in mijn hoofd en zal door vele als een ‘defect’ gezien worden. Op mijn gave is zelfs een labeltje geplakt door een groepje van aardige en afgestudeerde psycho’s en psychia’s. Ze noemde het ADD.

En natuurlijk is het waar dat mijn gave wat negatieve kanten kent. Planningen zijn mij wildvreemd, concentratie is een woord wat ik alleen maar uit boeken ken (die verfilmd zijn), en orde? Dat is eng en als alles loopt zoals gepland is het saai.

Niks wat ik niet kan leren of compenseren. Ik zou namelijk gek worden als ik mijn gave zou moeten missen. Wat denk je bijvoorbeeld van creativiteit, grote fantasie en diepe gedachten die altijd oplossingen kunnen creëren voor de meest ingewikkelde problemen. Een inlevend vermogen waardoor ik andere mensen kan helpen en daar voldoening uit kan halen. Daarnaast heb ik een kort geleden ontdekt dat mijn gave zich ook uitzaait naar het schrijven aangezien ik de laatste tijd erg mooie diepzinnige (filosofische) verhalen uit de losse pols tik, die niet te lezen zijn op mijn site.

Ik kan nog zoveel meer maar ik heb mijn kunnen beperkt door angsten, bang om te falen of een slechte beoordeling te krijgen van andere. Als die angsten uit de weg zijn zal ik nog meer kunnen genieten en nog meer kunnen bereiken in dit al heel erg mooie leventje.


3 reacties op “Ik heb een gave”

  1. vroeg me zo maar eens af waar die angst vandaan komt mijn zoontje daarvan dachten ze ook dat hij add had, was niet zo ( gelukkig denk ik dan ) maar ik herken ook zijn creativiteit grote fantasie en inlevend vermogen, zoals jij dat beschrijft. ben je bang geworden door de verwachting die anderen dan van je hadden? of leg je je dat zelf op. hoe werkt zoiets?

    gr appeltje

  2. @appelejan Ik zou graag zelf willen weten hoe het werkt dan ben ik er ook sneller van af. Ik denk dat het te maken heeft met inderdaad de verwachtingen van andere en dat ik ze teleurstel of dat ik slecht beoordeelt word door de dingen die ik doe..

  3. vroeg me zo maar eens af waar die angst vandaan komt mijn zoontje daarvan dachten ze ook dat hij add had, was niet zo ( gelukkig denk ik dan ) maar ik herken ook zijn creativiteit grote fantasie en inlevend vermogen, zoals jij dat beschrijft. ben je bang geworden door de verwachting die anderen dan van je hadden? of leg je je dat zelf op. hoe werkt zoiets?
    gr appeltje

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.