Kickstarter.com: een nieuwe verslaving?


Als je een idee had wat je graag wilde ontwikkelen tot een echt product moest je je vroeger laveloos pitchen bij grote bedrijven of mensen die veel geld hadden liggen. Tegenwoordig bestaan er kickstarter.com en soortgelijke websites waar via ‘crowd-funding’ geld bijeen verzameld kan worden voor het geweldige idee. Na mijn verslavingen als veilingswebsites zoals eBay heb ik er nu een nieuwe verslaving bij. Eentje die best wel een wat geld kan kosten.

Op dit moment is het alleen mogelijk om een project op kickstarter op te starten als je in Amerika of in Engeland woont. Zo heeft het bedrijf Robocat uit Denemarken een ingewikkeld constructie opgezet waarbij het ontwerp uit Denemarken komt maar ivm de voorwaarden van Kickstarter worden de Thermodo’s uit Amerika verstuurd, waardoor ik 10 dollar meer moest betalen voor de verzending.

Van het zojuist genoemde Thermodo ben ik een ‘backer’ (red: iemand die een project op Kickstarter steunt door geld toe te zeggen). Een prachtig idee waarbij je met een mini thermometer icm je telefoon (iPhone of Android) waar je ook bent in een keer de temperatuur kan meten (niet voor inwendig gebruik).

Thermodo

Het leuke aan een project via Kickstarter is dat je door de ontwerpers continu updates ontvangt. Robocat stuurt om de zoveel dagen een mail via Kickstarter met nieuwe implantaties voor de Thermodo. Zo hebben ze bijvoorbeeld het idee om de Thermodo samen te laten werken met de app van Philips Hue lampen. Wanneer het koud zou zijn in je woonkamer dat de lampen een koude blauwe kleur laten zien. Ik ben benieuwd wat het team van Robocat nog meer bedenkt rond het vrij simpele product.

Nu is het maar wachten tot de producten verzonden wordt in augustus.

OUYA

Thermodo was niet het eerste project waar ik mijn centjes aan toe vertrouwde. Vorig jaar in augustus starte het project OUYA dit project was binnen een paar dagen al voldoende gesteund. Ze wilde namelijk 950 duizend dollar ophalen, uiteindelijk haalde ze $8,596,474 binnen. Waar ik 170 dollar aan heb gepledged. Daar krijg ik binnen een paar weken wel een van de weinige limited edition OUYA consoles binnen inclusief twee controllers.

OUYA

OUYA wilt de kijk op gameconsoles helemaal veranderen. Zo willen ze bijvoorbeeld dat elk spel gratis te spelen is, wat soms beperkt is tot een paar levels. Daarnaast willen ze elk jaar een nieuwe versie uitbrengen, zoals ook gebeurd met mobieltjes. Het systeem draait ook op telefoonhardware. Daarnaast is het opensource (Android) en kan je er alles mee doen wat je wilt. Ik ben zeer benieuwd naar het apparaat. Ik zal er misschien wel een blogje over schrijven wanneer ik hem binnen krijg.

Kickstarter

Doordat je met het steunen van de producten de producten ook als een van de eerste in huis krijgt vindt ik het een geweldige website. Daarnaast wordt je creditcard pas belast op het moment dat er voldoende geld iKickstarter logos toegezegd door andere backers. Ik zit dan ook veel te vaak te kijken of er nog iets leuks is waar ik nog wat centjes aan kwijt wil.

Nu is mijn vraag aan jou, ben jij al een backer van een product? En zo ja van welk product was of is dat?


Eén reactie op “Kickstarter.com: een nieuwe verslaving?”

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.