Langzaam maar snel!


Het heeft misschien dan wel 67 dagen geduurd voordat ik eindelijk mijn Vodafone dongle heb ontvangen. Maar het was het wachten waard! Afgelopen weekend zat ik in ons vakantiehuisje in Ermelo. Dat was dus een mooie mogelijkheid om de verbinding te testen.

Eerlijk gezegd had ik er niet veel van verwacht aangezien alle mobieltjes die daar terecht komen geen snellere verbinding krijgen dan GPRS. Maar eenmaal aangesloten had ik gelijk een snelle verbinding die zich goed kon meten aan mijn verbinding thuis (ja ik weet het mijn thuisverbinding is vrij langzaam).De verbinding lag rond de 0.50MBps down en 0.70MBps up in een godvergeten gat.

WiFi-deling op mijn Macbook Pro werkte ook erg goed, dat was fijn want zo konden de iPod Touch’s ook worden voorzien van hun internetvoeding.Enige nadeel is dat de batterij-duur van mijn Macbook Pro sterk achteruit ging bij het gebruik van de dongle en het wifi-delen.

Zelfs mijn gameverslaving bij Gameduell kon ik gewoon voorzetten! En flash heeft meestal toch wel veel bandbreedte nodig. iChat en Skype hadden echter meer moeite met de mobiele verbinding. Hoewel het beeld erg mooi doorgegeven werd was er van audio geen spraken, vind het erg vreemd dat video wel doorkomt maar audio niet aangezien dat toch een stuk zwaarder weegt.

Met deze mooie en stabiele verbinding en de anderhalve maand gratis die ik van Vodafone ontvangen heb, ben ik alweer helemaal vergeten dat ik 67 dagen heb moeten wachten op mijn datastick.


2 reacties op “Langzaam maar snel!”

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.