Nieuwe danstaal op het Vestia Jong Stage [ParkPop 2010]


And the winnaars are.. Florence Rapati en Clearence Koorndijk! Zij wonnen de danswedstrijd voor Haagse talenten en zullen optreden op het Vestia Jong Stage op Parkpop 2010.

Een deskundige jury kwam bijeen om de ingezonden dansfilmpjes voor de wedstrijd te beoordelen. Patty Broese van Groenou (The Hague Moves en PIP), Benny Blanco (danser en dansleraar bij stichting Aight) en Daan van der Bruggen (productie Vestia Jong Stage) keken onder andere naar creativiteit, originaliteit en techniek.

Deze twee dansers zijn samen een hele leuke combi. Beiden hebben goede techniek. Het stuk dat zij maakten is erg origineel. Het partnerwerk is goed en ze maken gebruik van de beschikbare ruimte. Dit danspaar wisselt regelmatig van tempo: soms een versnelling en soms een vertraging. In hun dans maken ze een combinatie tussen capoeira en modern. Ze hebben een goede energie, maken mooie lifts en moves en ze hebben een goede timing. Ook de flow valt de jury op. De dans vraagt echt de aandacht van de kijker. Dit koppel durft bovendien risico’s te nemen, die goed uitpakken. Ze maken een nieuwe ‘danstaal’. Complimenten!

Florence en Clearence hebben allebei een mooi cv. Florence begon haar vooropleiding dans aan het Koninklijk Conservatorium in Den Haag al als tienjarig meisje. Daarna vervolgde zij haar dansstudie aan de Nationaal Ballet Academie in Amsterdam. Als freelance danser danst ze nu bij verschillende dansgroepen. “Zwanenmeer Bijlmermeer II” inspireerde Florence om een dans te maken met een combinatie van verschillende dans- en culturele achtergronden. Hier ontmoette zij ook haar danspartner Clearence. Clearence gebruikt verschillende dansinvloeden in zijn werk. Hij is naast danser ook choreograaf en dansdocent. Als choreograaf heeft hij diverse projecten op zij naam staan waaronder een productie met Het Nationaal Ballet. Florence en Clearence maakten samen de dans waarmee zij de danswedstrijd voor het Vestia Jong Stage wonnen.

Elk jaar biedt Vestia op Parkpop een podium voor Haagse (dans)talenten. Op dit Vestia Jong Stage krijgen jonge danstalenten de kans om te laten zien wat ze kunnen. Dit jaar werd een danswedstrijd uitgeschreven om meer onbekend Haags talent aan te trekken.

Tot en met 14 juni konden dansers een filmpje met hun dans insturen om kans te maken op de prijs: een eigen optreden op Parkpop 2010. Florence en Clearence bleken creatief en technisch de sterksten. Op zondag 27 juni kan iedereen hun dansoptreden op Parkpop komen bekijken! Zij staan in de namiddag van Parkpop op het programma.


Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.