Op gewicht komen


Voor vele mensen is het heel zwaar om af te vallen, een strijd tegen de terugkerende vetten en grapefruitdiëten. Bij mij is het helaas andersom en heb ik een strijd om aan te komen, en mensen dat is veel lastiger dan af te vallen! Ik weeg op het moment, niet schrikken, 64 kilo en dat op een lengte van 2 meter. Niet echt gezond dus. Vorig jaar rond deze tijd woog ik nog 74 kilo en dat is dan ook mijn streef gewicht om naar terug te komen.

Het gaat me op dit moment denk ik wel heel erg veel moeite kosten om het goed te doen aangezien ik vorige jaar rond deze periode een fulltime baan had waarbij ik elke dag fietste naar mijn werk (23 km per dag) en daarnaast standaard 8 boterhammen naar binnen werkte plus nog vele tomaten en ander lekker snaai. Ook zwom ik nog 2 x in de week 100 baantjes.

Ik ben sinds een paar dagen alweer voorzicht begonnen te proberen om elke dag een stuk te gaan fietsen wat me tot nu toe erg goed bevalt. Ik heb gister, omdat ik Haarlem zit, ipv een stuk gefietst zo’n 10 KM gelopen ook heerlijk! Mijn voedings patroon moet ik ook maar is stevig onderhanden nemen, ’s ochtends als ik wakker word gewoon gelijk ontbijten en rond 11/12 als ik honger krijg er naar luisteren en weer voedsel bereiden, en niet denken van ‘ehh geen zin’.

Want als ik dan niet eet en er gebeurt iets onverwachts en ik moet dan ergens gaan helpen dan ga ik er best wel een beetje kapot aan omdat mijn lichaam niet zijn brandstof binnen heeft gekregen om te doen wat er dan van mij verlangt word.

Ik las ergens op een site dat je per maand maar 1 kilo aan kunt komen (vraag me af of dat waar is) in dat geval duurt het voor mij nog 10 maanden voor ik eindelijk weer op mijn streef gewicht zit. Ben uiteindelijk wel van plan om iets meer dan 74 te gaan wegen maar vindt het gewoon een erg mooi getal omdat ik het vorig jaar ook woog = ).  Wish me luck!

, ,

Eén reactie op “Op gewicht komen”

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.