Picasa herkent je!


Zoals jullie misschien weten vind ik alles wat Google maakt helemaal geweldig. Op een paar uitzonderingen daar gelaten natuurlijk. Maar alles wat Google maakt moet ik gewoon een keer geprobeerd hebben. Zo dus ook Google Picasa, een fotosorteer / bewerkings programma wat gratis te krijgen is voor de PC, Mac en Linux.

Wat er nou zo leuk is aan de nieuwere versies van Picasa is dat er automatische gezichtsherkenning in zit, alle foto’s waar mensen op staan worden in stukjes gedeeld en je kan per gezicht een naam toevoegen of laten negeren voor als er onbekende op staan. Voor dat de gezichten zijn geladen ben je wel een tijdje verder zeker in mijn geval waar ik meer dan tien duizend foto’s heb staan.

Ondertussen dat Picasa bezig is met de gezichten te herkennen kan je alvast beginnen met het toewijzen van namen. Per gezicht voer je dan een naam in en Google Picasa herkent dan automatisch het grote deel van de andere foto’s waar die persoon op staan! Erg handig dus. Enige nadeel is dat op het moment je foto’s hebt die wat slechter van kwaliteit zijn of een stuk donkerder dan de andere Google Picasa ze niet allemaal automatisch herkent.
In mijn geval moest ik er een stuk of 3000 foto’s nog handmatig achteraf indelen naar mensen of negeren. Aangezien het bij deze foto’s grotendeels om de gezichten gingen uit stadsfoto’s vond ik dat niet al te erg aangezien ze gewoon snel negeert kunnen worden.

Als je nu zit te denken wat jij er nou aan hebt heb ik een makkelijk antwoord. Als je op zoek bent naar een foto van je moeder, je vriend of wie dan ook en je weet niet zo goed welke foto kan je gewoon op haar/zijn naam klikken en je krijgt alle foto’s te zien met die persoon erop! Daarnaast kun je foto’s uploaden naar Picasa Webs en indiend gewenst neemt Picasa de namen van de gezichten dan mee naar de webserver.

Je krijgt bij Picasa Web standaard 1GB aan opslag wat erg weinig is. Je kan het echter wel uitbreiden met bijvoorbeeld 20GB voor 5 euro per jaar of 80GB voor 20 euro per jaar. Prijzen die dus echt te verwaarlozen zijn. De opslag is echter ook te gebruiken voor andere Google diensten.

Top 5 gezichten in mijn album:
Theun (1203)
Thierry (284)
Jantien (210)
Menno (196)
Lars (167)

Ik sta 1203 keer op mijn eigen foto’s. Ik vraag me dan ook wel sterk af of er niet veel dubbele foto’s in zitten. Maar daar hebben ze ook een optie voor, helaas werkt die nog niet helemaal.


3 reacties op “Picasa herkent je!”

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.