Project lounge: De loungebank, deel 1


Vanaf het moment dat ik samen ben gaan wonen is er direct een behoefte ontstaan naar meer opslagruimte. Ik denk niet dat dat iets te maken heeft met de hoeveelheid zooi  dieik heb. Er kwam al snel een idee voor een bank met opbergruimte daaronder. Samen met Dennis kwamen wij tot een mooi ontwerp. Hieronder zie je de stap voor stap de opbouw van de lougebank.

Begin

De eerste balk is bevestigd tegen de buitenwand.

Tweede balk

Deze werd bevestigd in de betonvloer met schroeven en pluggen.

Frame

Vervolgens werden de twee frames aan verbonden door latjes.

Compleet frame

Het frame is nu geheel afgemaakt inclusief de lastige stukjes in de hoek. Tevens is de voorkant voorzien van dunne MDF panelen.

Detail

Alles moest helemaal perfect zijn dus heeft Dennis met veel zorg alle delen even hoog afgewerkt, alles geveild en geschuurd tot het perfect was.

Montage van de kleppen

Nadat alles op de zelfde hoogte lag was het tijd voor de planken. De blokjes die je aan de planken ziet zijn bevestigd zodat de scharnier onzichtbaar geplaatst kon worden, wanneer de bank dicht is zie je hier niks meer van.

Plantenbak

Mij leek het erg leuk om een ingebouwde plantenbak in de loungebank verwerkt te hebben. Zo lief als Dennis is heeft hij deze ook bewerkstelligd. Om te zorgen dat de plantenbak niet ging lekken ben ik een aantal bouwmarkten afgegaan om uiteindelijk bij de Intratuin vijverplastic te kopen.

Klaar!

Ehm.. In ieder geval staat de bank nu en alle spijkergaten zijn ondertussen opgevuld en afgeschuurd. De bank moet verder nog afgewerkt worden. Hij moet in de grondverf, in de lak en vervolgens moeten wij nog iets verzinnen voor de kussens. Worden dat losse kussens of een op maat gemaakt passend iets? Ik zal het eindresultaat in ieder geval weer hier plaatsen.


Eén reactie op “Project lounge: De loungebank, deel 1”

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.