Tuk Tuk


Tijdens mijn lange periode dat ik op de school voor de journalistiek zat had ik geleerd om altijd een titel te schrijven bij een artikel wat prikkelt en de lezer stimuleert om het verhaal te lezen. En dat is bij deze gelukt want als ik in mijn hoofd ‘Toek Toek’ zegt prikkelt mij dat wel en wil ik wel verder lezen!

Ik ben namelijk gister aangenomen als chauffeur bij Tuk Tuk Company! Binnenkort rijd ik dus op evenementen in die mooie, levensgevaarlijke Thaise Tuk’s. En gister heb ik er voor het eerst mee mogen rijden! Je hebt een rijbewijs B nodig om er in te mogen rijden maar je moet voor je er in stapt het meeste van autorijden maar even vergeten.

De Tuk Tuk bestuur je namelijk net iets anders. Je linkervoet gebruik je net als bij een auto om te koppelen en je rechtervoet om te remmen. Echter zit je wijdbeens en zit in het midden je versnelling die je met je linker hand moet bedienen. Je rechterhand heb je namelijk nodig om gas te geven. Het is dus gewoon een combinatie van een brommer en een auto. En natuurlijk liet ik hem al enige in mijn groepje afslaan! Maar dat is ook een kunst ^^.

Nu maar hopen dat ik snel mailtjes/belletjes krijg met oproepen om te rijden voor een evenement!


6 reacties op “Tuk Tuk”

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.