Verhaal ‘Geen school.. meer’ Deel 1/3


Altijd leuk om oude bestanden terug te vinden. Zo nu ook een oude schoolopdracht uit 2003. Ik moest daar een verhaal schrijven en het is uiteindelijk een verhaal van 1586 woorden geworden. Ik vond ook een blaadje waarin precies uitgelegd staat wie wie is. Maar dat word als het goed is vanzelf duidelijk tijdens het lezen. De situatie is echter als volgt: ‘Er is brand gesticht in de school van Joop, Katrine en Marlen zij hebben et ook aangestoken. De Politie is opzoek naar de brandstichters. Lara en Larisa zijn getuigen en ze worden ook beschuldig van het brand stichten maar willen hun vrienden niet verraden!’ Nou klinkt dat niet spannend? Veel plezier!


Vrijdag half negen ’s avonds, de ouders van Joop Katrine en Marlen zijn boos omdat ze allemaal slechte cijfers hebben gehaald. De kinderen geven de schuld aan de school. Maar Ernst, hun vader werd zo boos dat ze het huis werden uitgezet. De kinderen vinden het echt de schuld van school.
Joop stelde voor om naar de school te gaan. Katrine en Marlen vonden het wel goed idee. Het hek dat om het schoolplein stond, was op slot.
Ze probeerden er overheen te klimmen maar het was te hoog. Marlen keek in het rond en zag een grote ladder staan. Ze liep er naar toe. Ze riep tegen de anderen dat ze even hulp nodig had met het tillen van de ladder.
Eenmaal de ladder neergezet, lukte het hun om op het schoolplein te komen.
Denk je dat de school een alarmsysteem heeft, vroeg Joop.
Katrine stelde voor om naar binnen te gaan en wat rond te kijken.
Marlen pakte een steen en gooide de steen door een ruitje waardoor ze de deur kon openen. Joop vertelde dat hij echt een hekel aan deze school had. Marlen en Katrine waren het met hem eens. En als de school nou niet meer zou bestaan, lachte Joop. Ja, konden we deze school maar laten verdwijnen.
“Oowh dat kan toch wel” kom even mee, zei Joop. Ze liepen naar het schoonmaakhok waar ze zoveel mogelijk brandbare schoonmaakmiddelen pakten. Ze begonnen het over de grond te gooien. Joop vroeg nog: “willen jullie dit echt doen ?” “Ja”, zeiden Katrine en Marlen tegelijkertijd. “Oké, gooi het schoonmaakmiddel zoveel mogelijk op brandbare spullen,” commandeerde Joop. Nadat alle flessen leeg waren pakte Joop z’n aansteker. “Willen jullie nog een laatste woord tegen de school zeggen,” vroeg Joop. Ze barstten alle drie in lachen uit. Ze liepen naar de uitgang en Joop gooide de aansteker in de schoonmaakmiddelen. “Weg wezen” riep Marlen. Ze sprongen over het hek maar daar kwam net Larisa aanlopen die samen met haar zus Lara de hond uitliet. “Hé, wat deden jullie daar” vroeg Larisa verbaasd. “Ehm niks” probeerde Joop te zeggen maar hij werd onderbroken door Lara die zei: “is dat geen vuur wat ik ruik?” “Ja, ik ruik het ook,” zei Larisa. De hond begon naar het vuur te blaffen. Lara en Larisa keken naar het vuur en draaiden zich toen om naar Joop, Marlen en Katrine. “Dit is jullie werk hé! Wij vertellen niks.”
“Heeft een van jullie een mobiel,” vroeg Marlen zenuwachtig. “Hoezo,” vroeg Lara. “Nou die brand moet wel gemeld worden dus zou jij kunnen bellen Lara?”
“Vooruit” , Lara pakte haar mobiel en belde 112. “Hallo met Lara, ik ben de hond aan het uitlaten en toen zag ik dat de openbare school Amsterdam in de fik stond. Het adres is Rooseveltplein 21-25.”
“Fijn. Ik moet hier blijven, gaan jullie maar,” zei Lara met een dringend gebaar.
Joop Katrine en Marlen gingen snel zo onopvallend mogelijk weg.

Houden jullie de spanning nog vol? Over twee dagen zal het spannende vervolg deel 2 online komen! Stay tuned.

,

2 reacties op “Verhaal ‘Geen school.. meer’ Deel 1/3”

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.