Zercom (Zercom.nl)


BLERGH! Wat een kut bedrijf is dat Zercom! Ik zal u uitleggen waarom ik zo ontevreden ben over Zercom.nl.

7 April jl. Ging ik na wat rondneuzen op internet een nieuwe grafische kaart en een nieuwe voeding bestellen bij Zercom.nl. Een mooie kaart van MSI goede specs en prima prijs en een Coolermaster voeding beide producten volgens de website van Zercom leverbaar binnen 1 tot 3 werkdagen. Ik vrolijk de bestelling afgerond en netjes betaald met iDeal.  De volgende ochtend krijg ik van Zercom een mailtje dat mijn bestelling op orde is en dat hij geaccepteerd is (Zercom is dus wettelijk akkoord gegaan met mijn order).

Op 9 april stuurde ik een mailtje naar Zercom.nl met de vraag of mijn bestelling al opgestuurd was en zo nee wanneer deze dan verzonden zou worden. Daarop kreeg ik een mailtje terug van een medewerkster van Zercom met een erg bitchy attitude.. “Het staat op de site aangegeven dat het 1 tot 3 werkdagen duurt, dan krijgt u uw producten binnen”. Dus in andere woorden de Zercom medewerkster wou geen moeite nemen om mijn bestelling te bekijken.

Enfin, ik keek die dag op de website Zercom.nl, om te kijken naar de status van mijn bestelling en om de videokaart nogmaals te bekijken. Toen ik op de link klikte van mijn videokaart kreeg ik een melding dat mijn videokaart “tijdelijk niet voorradig was en levertijd langer dan 2 weken zou duren” aldus de website van Zercom. Daarop heb ik weer een mailtje gestuurd naar Zercom.nl.

Toen volgende er een hele heen en weer gemail tussen mij en Zercom over het leveren van die videokaart of een compensatie aan te bieden aangezien zei wettelijk akkoord waren gegaan. Zercom aan blijven houdend dat zij een mailtje gestuurd hadden met de melding dat mijn videokaart niet meer op voorraad was, deze is echter nooit bij mij binnen gekomen. Aangezien  Zercom.nl slecht gerund is en er een paar mensen zitten op de helpdesk waar je ook nog is 35 cent per minuut moet betalen, die totaal geen verstand hebben van zaken kreeg ik totaal geen ene mogelijkheid van die mensen.

Toen uiteindelijk maar omdat ik geen zin meer had in gedoe een duurdere videokaart uitgekozen. Dit duurde toch wel bijna 2 weken voordat ik eindelijk weer wat van Zercom kon vernemen. Uiteindelijk die bestelling door gevoerd. Toen na 2 dagen dat ik hem nog niet binnenkreeg gebelt met Zercom, waar ik 17 minuten aan de lijn heb gehangen.. Met de vraag of ik mijn bestelling voor het weekend binnen zou krijgen.. Er was een betalingsachterstand en de verzending zou niet verzonden worden voordat ik betaald had.. Maarja ik had al de eerste bestelling volledig betaald.. Dus ik verwachtte wel van Zercom dat ze een beetje service zouden leveren en mij gewoon mijn producten op zouden zenden.

Niks is minder waar.. Ik werd afgesnauwd door een medewerkster dat het “niet meer dan normaal is om eerst te betalen” wat misschien in normale omstandigheden wel logisch is maar aangezien ik al vooraf betaald had en mij netjes aan de regeltjes hield (iets wat Zercom.nl niet kan).. In andere woorden weigerde Zercom mij de bestelling voor het weekend te leveren. Zercom was er sterk van overtuigd dat ik eerst die extra 30 euro moest bijleggen terwijl zij hun plichten niet na komen. Mevrouw van de helpdesk nog op gewezen dat “Zij wettelijk verplicht zijn om uit te leveren na accepteren en bevestigen van een order”, Maar dat werd simpel afgehandeld met “Dat doet er nu even niet toe..”..  Dus mensen ik zou niet bij Zercom.nl bestellen want de wet doet er niet toe bij Zercom als het even niet uit komt.

Na 16 minuten had ik het gehad met mevrouw van Zercom en besloot ik maar om me geld terug te laten storten.. Waar ik dus totaal niet blij mee was en wat voor Zercom blijkbaar ook nog heel moeilijk is.. Het duurde bijna 2 weken voordat ze het geld terug geschreven hadden. Ik weet dat dat binnen de perken valt maar serieus waar is de service gebleven? Het mag dan wel een internet winkel zijn maar zelfs de klantenservice van UPC is nog beter!

Dus mijn advies is.. Mijd Zercom en betaal gewoon een tientje meer voor je producten.. Dan word je namelijk veel prettiger geholpen en je krijgt de producten gewoon die zei je toe beloven..


4 reacties op “Zercom (Zercom.nl)”

 1. Wat een gezeik met dat bedrijf! Als ik jou verhaal zo hoor weet ik cker dat ik daar nooit wat ga bestellen 😛

 2. Ik wil best geloven dat Zercom een slechte winkel is, maar ik word een beetje afgeleid door je vreselijk slechte Nederlands.

 3. Sorry voor de kick van dit topic maar ik weet wat je bedoeld. Had ik dit eerder gelezen had ik niets besteld.

  Kwam op deze site door in google zercom en klachten in te typen en je was de 2e hit.

  Na 4 jaar zijn ze dus niets veranderd.

  Heb nu op meerdere sites een super slechte beoordeling gegeven en ik zal overal waar mogelijk is dit bedrijf gaan boycotten.

  Zelf ben ik werkzaam in de ICT en dat is hun doelgroep. Mijn mond op mond reclame zal snel gaan bij dit bedrijf.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.