80%


Tachtig procent. Zo groot is de kans dat ik aankomende september weer begin met een studie. Een studie journalistiek aan de HU. Maar er is dan nog steeds een twintig procent kans dat ik niet ingeloot word en dan blijf ik nog gewoon even werken.

Nu alleen even snel mijn Nederlands bijspijkeren want dat is echt op een laag niveau. Misschien even op zoek naar een cursusje ‘perfect’ Nederlands bij de NTI, Loi, NHA of welke uitbuiter dan ook.

Ik heb ook meer motivatie dan ooit en ben vele ervaringen rijker. Maar na anderhalf jaar gewerkt te hebben ben ik er toch zelf achter gekomen dat ik meer wil in mijn leven dan dit. En ik weet dat heel veel mensen (hoi mam, pap) gezegt hebben dat ik door moest gaan met me study.. Maar ik had dit blijkbaar even nodig om mijzelf ’te vinden’. En dat heb ik dan in een opleiding Journalistiek, is dat logisch na mijn studie verleden? Nee totaal niet, ik begon namelijk met een VMBO-K administratie diploma, daarna behaalde ik mijn MBO detailhandel 4 diploma. Ik heb daarna een half jaar HBO Commerciele economie voor toekomstige ondernemers gedaan maar dat is wegens erg lage zelfmotivatie en weinig intresse niet verder gekomen.

Dus hopelijk een geheel nieuwe start in September 2009 met een nieuwe studie en hopelijk ook een keer een huisje voor mij en me mannetje. Maarja ik kan altijd nog bij die 20% zitten waardoor het hele feest niet door zal gaan. Dat zal wel erg **** heb er namelijk veel zin in om me weer verder te gaan ontwikkelen.

Nu nog even een wijze les: mensen als je niet meer wilt studeren maar wilt gaan werken doe dat dan gewoon! Laat al die zeurende mensen maar zeuren, je komt er na een tijdje vanzelf wel achter en je hebt er dan weer een schat aan ervaringen aan over gehouden!

, ,

3 reacties op “80%”

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.