Klachten over Auping reclame


Is er eindelijk is een ander soort reclame voor bedden dan een duitser die in slaap valt in een bedden winkel, word er gezeurt dat het niet kan zo’n reclame.

Maar kom op, je moet er toch wel de humor van in zien? Jonge vrouw van in de midden 20 trouwt met een 60’er voor zijn geld. Zij ziet haar kans schoon om hem te vermoorden met de kussens, maar dat werkt niet omdat de kussens van Auping te lucht doorlatend zijn. Vond het opzich wel humor maar er zijn blijkbaar veel mensen die mijn mening daarover niet delen..

De reclame waar het over gaat:

Voor het persbericht van de Reclame Code Commisie klik op ‘meer’-knop.

Reclame Code Commissie
Klachten over televisiecommercial van Auping

De Reclame Code Commissie heeft in korte tijd een groot aantal klachten ontvangen over een televisiecommercial van Auping.

In de commercial is te zien hoe een vrouw herhaaldelijk een kussen op het gezicht van een slapende oude man drukt. De klagers achten deze televisiecommercial in strijd met de artikelen 2, 3, 4, 5, 6, 7 en 14.1 van de Nederlandse Reclame Code respectievelijk in strijd met de artikelen 1 en 2 van de Kinder- en jeugdreclamecode.

De Commissie zal bovenstaande klachten behandelen in haar vergadering van 20 mei 2009.

Om de behandeling van de zaken niet te vertragen, zullen soortgelijke nieuwe klachten niet meer in behandeling worden genomen. Om die reden heeft het geen zin om bij de Commissie nieuwe klachten in te dienen over de televisiecommercial.

De datum waarop de Reclame Code Commissie uitspraak doet zal later via de website bekend worden gemaakt.

Het nummer waaronder de klachten over deze commercial bij het secretariaat van de Commissie bekend is, is dossier 2009/00350

Voor nadere informatie:

Stichting Reclame Code

Mw. Mr. P.E.C. Ancion-Kors, directeur

Tel.: 020- 696 0019


5 reacties op “Klachten over Auping reclame”

 1. Tja, wat moet ik ervan zeggen?

  Vind het inderdaad een goede reclame, waar je dus met een knipoog naar de werkelijkheid goed je product aan de man weet te brengen, en vooral ook de functionaliteit ervan.

  Beetje jammer dat mensen er dan meteen een probleem van maken. Al kan ik bijv. mensen die echt getraumatiseerd zijn door de oorlog, wel goed snappen.

  Zo'n reclame kan alles weer bovenbrengen, juist datgene waar ze niet graag aan herinnerd willen worden, vooral omdat ze het er al zo moeilijk mee hebben.

  Het heeft echt twee kanten.

  Maar je hebt veel ook mensen, die van het zoeken naar problemen (of er wat op kunnen zeggen) een sport maken.

  Daar kan ik niet echt respect voor opbrengen.

  Laat ieder zijn ding doen!

  Dat zijn van diezelfde types, die als bijv. hen vrouw vraagt of ze mooie kleren aanheeft, net die loshangende draad zien, of die vouw oid.

  Het gaat om het geheel!

  En ja dat ik zoiets zeg, juist iemand die erg veel oog voor detail heeft, das apart voor jouw en anderen om te lezen waarschijnlijk. Maar ik weet wel zaken op waarde te schatten, en dus ook wanneer je wel of niet ergens iets over zegt, zoals in deze reclame.

  Hij zegt heel veel, en veel mensen zeggen er iets over.

 2. Auping heeft heus wel nagedacht over de verontwaardiging die de reclame kan oproepen. Desalniettemin er toch voor gekozen om er mee door te gaan. 1 ding is zeker: de boodschap wordt er in elk geval meteen mee duidelijk. Op welka andere manier kan je zo snel helder maken dat de kussens lucht doorlatend zijn?

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.