Alpha Blondy nieuwe act Parkpop


Nu de zon definitief gaat schijnen aanstaande zondag, gooit Parkpop er flink staaltje reggae tegenaan op het urban podium XStage. De Afrikaanse reggaester Alpha Blondy vult de lege spot op 27 juni 2010. De line up van het festival is daarmee weer compleet. Het gratis toegankelijke Parkpop start zondag om 13.00 uur in het Zuiderpark. De Duitse zangeres Nena sluit vanaf 20.30 uur de 30e editie van het Haagse evenement af.

De zanger uit Ivoorkust is al sinds begin jaren tachtig één van de grootste Afrikaanse artiesten en een belangrijke naam in de reggaewereld. Daarnaast heeft Blondy met zijn politieke betrokkenheid en inzet voor humanitaire zaken altijd een belangrijke rol gespeeld in de ontwikkeling van Afrika in het algemeen en zijn land Ivoorkust in het bijzonder.

Naast het 30 jarig muziekproject met diverse Nederlandse toppers zijn er zondag in het Zuiderpark optredens van Nena, Danko Jones, Kooymans & Carillo and the Barking Dogs, MAMAS GUN, Alphabeat, Bazzookas, Justin Nozuka, Ska Cubano, Nick Lowe, Choc Quib Town, Juliette Lewis, Dret & Krulle, Sandra St. Victor Sinner’s Child feat. Mark de Clive Lowe, Vieira, The Popopopops, Admiral Freebee, Urban Roots en de winnaars van de Haagse XStage.


Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.