And that were the good old days..: Bijzondere Jongens .net


In de zomer van 2004 besloot Sven, eigenaar van Verliefde-Jongens.nl(VJ), om wegens privé omstandigheden te stoppen met zijn site. De site waar ik een jaar eerder nog een phpBB forum voor had opgezet omdat het forum destijds nog een gastenboek achtig iets was. Echter een niet al te lange tijd later ben ik uit het team van VJ gegooid omdat Joost het vervelend vond dat ik standaard een ander font gebruikte voor lekkerjong.com (besef me nu pas hoe fout die naam was, hadden nog fok.nl ermee gehaald). Ik moest dus weg want er viel niet met mij samen te werken.

Op het moment dat VJ sloot besloten Remco en ik om een soort van vervolg op te zetten. Nadat ik de naam ‘De Roze Wolk’ of iets in die trant had afgewezen zijn we maar voor Bijzondere Jongens gegaan. Omdat er een gat was besloten wij om als eerst snel een forum online te gooien zodat de (niet meer verliefde maar nu bijzondere) jongens elkaar konden treffen. Tijdens het verder ontwikkelen van de site droeg, Remco zijn toenmalige ‘vriendje’, Bart aan om te helpen met de scripting. Op een gegeven moment vond Remco dat er met mij niet samengewerkt kon worden en verliet het team. De afspraak was dat iedereen 1/3 van de site zou betalen, op het moment dat Remco ons verliet betaalde ik zijn deel waardoor mijn ‘aandeel’ op 2/3 kwam en het in feite ‘mijn’ site werd.

Ondertussen was er weer een VJ Meeting georganiseerd dit maal een BBQ bij mijn vakantiehuisje echter omdat Sven het niet als VJ meeting wilde erkennen was de eerste onofficiële BJ meeting een feit. Het duurde echter nog een half jaar voordat de echte eerste officiële meeting werd gehouden in Amsterdam. Daar werd destijds de traditie gezet voor een gemiddelde BJ meet: Bowlen, voedsel en uitgaan.

Na het sluiten van VJ had Sven zoveel reacties ontvangen dat hij het niet over zijn hart kon halen om niet verder te gaan. En daar begon de ‘strijd’ die altijd ontkent werd als strijd zijnde tussen BJ en VJ. Zo vondt het BJ-kamp de VJ’er in het algemeen een saaie zeurende pitloze homo en vondt het VJ-kamp de gemiddelde BJ (BBQ) meeting één grote orgie.

Drie jaar lang heeft het echt goed gegaan met BJ, we zaten dagelijks aan de 1000 bezoekers en de flora vulde zichzelf dankzij alle trouwe gebruikers. Echter kende BJ een groot verschuif in de gebruikers, mensen bleven niet lang en nieuwe leden werd het bijna onmogelijk gemaakt om tot de elite groep van BJ door te dringen. Het ontbrak BJ aan originaliteit en eigen stukken. Tegenwoordig bestaat de site van BJ niet meer, als je nu bijzonderejongens.net bezoekt kom je terecht op een standaard website meldng dat de site werkt. Toch hebben Bart en ik in onze hoogtijd dagen nog een interview gehad bij de lokale Amsterdamse homoradio ‘MVS’.

En VJ? Dat loopt nog steeds erg goed onder de leiding van Sven met velen bezoekers en een actieve groep forumleden.Jammer genoeg ben ik nog steeds gebannen op Verliefde-Jongens.nl

Als je wilt weten wat BJ de ondergang is geworden zal het antwoord toch vrij snel naar mij wijzen. Ik was altijd te beroerd om ook maar een vinger uit te steken naar de site en ik liet alles aan andere over en de enige gek die dat 4 jaar lang vol heeft gehouden was Bart, dus hulde aan hem! Maar tijden veranderen en daarmee ik gelukkig ook, ik heb zojuist namelijk dit origineel door mij geschreven stukje van meer dan 600 woorden in een half uurtje geschreven.

7 januari was de eerste BJ meet, dat is nu al langer dan 5 jaar geleden en om dat te ‘vieren’ (memoriam?) was er een tijdje geleden het idee van Johnny om een reünie te organiseren. Maar dat kon hij niet doen dat moest ik doen en ja je raad het al, die is er nooit gekomen. Ik ga er nu echt aan werken om die reünie zo snel mogelijk gestalte te geven, hou bijzonderejongens.net maar in de gaten ;).

Ik vind het alleen erg spijtig dat bijna alles verloren is gegaan op de meeste meetingfoto’s na gelukkig. Maar de columns en de meetingverslagen zijn allemaal verloren geraakt in het verhuizen van server naar server.


Omdat liefde voorbij geslacht gaat


7 reacties op “And that were the good old days..: Bijzondere Jongens .net”

  1. jaaa, BJ! was wel altijd gezellig zo'n meet (en niet één grote orgie ;))

    een reunie is wel een super idee, maar dan moeten jullie (ex-BJ-ers) wel reageren en komen natuurlijk!

    • Er is een groot animo, was al een keer eerder een mailing over geweest. Maar vraag me alleen af wat voor meeting het zal moeten worden.. een stadsmeet of een BBQ (in bijv. Ermelo) en dan wachten tot het april/mei is..

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.