Cursusje journalistiek!


Ja dat ga ik doen.. alleen waar weet ik nog.. Ik heb nu vier aanbieders gevonden te weten: NHA, NTI, LOI en Studieplan.. Nu nog beslissen welke ik daarvan moet nemen..

En nu niet meteen zeggen dat ik gewoon maar een echte opleiding moet gaan doen op een HBO omdat ze daar ook opleidingen journalistiek hebben maar ik wil eerst weten of dit wat voor me is voordat ik uberhaupt over gaat naar een hogeschool..

Maar het stomme is nou dat ik dus totaal geen kennis heb van cursussen via zo’n ding.. uberhaupt heb ik nooit gecursust.. Alleen op mijn scholen waar ik altijd heel erg mijn best deed (Ahum).. Wil dus graag weten welke opleider het beste is en waar je het meest waar voor je geld krijgt.. want de prijzen lopen ook nog erg uit een (prijzen zijn alleen voor de cursus dus zonder eventuele examenkosten, inschrijfkosten en kosten voor certificaat/diploma)

Studieplein:  € 299,-
NHA:               € 349,-
NTI:                 € 532,-
LOI:                 € 600,-

Kan iemand mij ook vertellen wat er voor een verschil in die pakketten zit? Want bij studieplein betaal je de helft van wat je bij LOI betaald en dat is toch niet een klein bedrag wat dat scheelt..

Of komt het grote verschil nou echt omdat LOI reclames heeft met die irritante Wouter en Merel? En dat NHA en Studieplein niet op tv adverteren maar voornamelijk via internet en of via de schriftelijke mailings?

Dus als iemand mij zou kunnen helpen/adviseren over welke opleider te kiezen.. of juist niet te kiezen zou ik daar heel erg dankbaar voor zijn!

———

Owja voor de mensen die nu willen weten waarom ik zo graag die cursus wil doen.. ik vind het gewoon leuk om me echt te verdiepen in dingen en dingen uit te zoeken en zoals je al gemerkt heb om ook gewoon over dingen te schrijven.. het zou dan wel wat proffesioneler moeten dan dit hele circus van theuntje.org maar dat zien we dan wel weer..

,

6 reacties op “Cursusje journalistiek!”

 1. Ik kwam toevallig op je site terecht omdat ik zocht naar cursussen journalistiek.

  Net als jij (misschien inmiddels niet meer? geen idee hoe oud deze pagina is :P) ben ik nog aan het kijken waar ik dit wil gaan volgen.

  Studieplan is een dochteronderneming van het LOI (dat heb ik tenminste vernomen). Het zijn dezelfde cursussen als van het LOI, maar dan helemaal zonder begeleiding. Je hebt dus geen docent… het is compleet zelfstudie. Dat is het verschil in prijs.

  Die van NHA lijkt me ook goed. Die van NTI komt een beetje vaag over, en is toch veel geld.

  De LOI opleiding is erg duur.

  Ik neig nu het meeste naar die van NHA… en anders studieplan. Maar bij studieplan heb je volgens mij dus geen feedback op je schrijfsels. Je hebt immers geen docent. Zelf je eigen schrijfwerk beoordelen lijkt me moeilijk. Maar je zou natuurlijk verschillende mensen uit je omgeving je stukken kunnen laten lezen?

  Ik ben er nog niet helemaal uit.

  Jij inmiddels wel?

 2. Hey Elletje..

  Nee ik ben er ook nog steeds niet uit hoor.. Maar denk dat ik studieplan maar zowiezo links laat liggen ze wekken naar mijn zien niet echt vertrouwen op met zo'n brakke site..

  NHA daarin tegen lijkt me wel weer prettig.. maar ik moet nog eens goed kijken..

 3. He Theun,

  Leuke blog. Kwam hier via Google terecht omdat ik info zocht over adnexus-recruitment en m.n. Ravi Sheikh-Alibaks. Wat ben jij schandalig behandeld zeg, ik weet nu genoeg.

  Ik las nog even verder op je blog en kwam het stukje over je journalistieke ambitie tegen. Volgens mij zit er best wel een journalist in je. Je schrijft leuk en bent onderzoekend. Wel bevatten de stukjes veel taalfouten, daar moet je echt wat aan doen. Soms doe je het misschien expres (me ipv mijn, b.v.) maar dat leest echt niet lekker.

  Succes!

 4. Heey Martin!

  Ja je bent niet de enige die binnenkomt via de WR gerelateerde zoekresultaten.. staat elke week weer bovenaan de zoekwoordenlijst..

  Dankjewel Martin en ja het klopt mijn spelling is niet echt goed te noemen ik heb dislectie en ben vaak te lui om alles nog een keer over te lezen.. Maar dat zal ik vanaf nu wel gaan doen, want hopelijk begin ik dus in September met die opleiding..

  Ik zal er voortaan op letten en je hebt mij(of me? ;p) weer wat gemotiveerd om meer te schrijven op me blog!

 5. Ik zou kiezen voor LOI, heb 'm zelf gedaan en ben daarna met plezier terechtgekomen bij een regionale krant waar ik het vak verder heb geleerd. En toen ging balletje rollen, kon ik stukken laten zien, en was mijn opleiding niet meer zo belangrijk, maar het feit dat ik goede artikelen kon laten zien 😉

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.