De klap voor Internet Explorer


A.s. dinsdag word bij de maandelijkse patchdag voor het Windows-OS een tool geïnstalleerd waarbij alle Windows gebruikers die nog geen alternatieve browser gebruiken dan Internet Explorer een keuze menu met daarin de 5 meest voorkomende browsers. Er kan dan gekozen worden uit Internet Explorer, Firefox, Safari, Google Chrome en Opera. De volgorde van de 5 browsers worden in willekeurige volgorde weergegeven. Naast de 5 grote browsers worden er ook nog 7 kleinere browsers aangeboden die bereikt kunnen worden onder een enkele klik.

Dit betekend voor Microsoft dat ze waarschijnlijk in een week tijd een groot deel van het marktaandeel zullen verliezen. In Nederland gebruikt op dit moment van alle Windows gebruikers nog tweederde Internet Explorer als browser. Dinsdag wordt dus een prachtige dag voor alle Internet Explorer gebruikers om over te stappen naar het beste alternatief: Google Chrome! Meest lichte, snelle en veilige optie. Als tweede raad ik Safari aan werkt op grote delen gelijk aan Google Chrome aangezien beide browsers op Webkit zijn gebaseerd. Internet Explorer vooral links laten liggen en Firefox heeft ook zijn beste tijd gehad.

Firefox was ooit het beste alternatief voor Internet Explorer maar met de komst van Safari voor Windows en Google Chrome is Firefox een te langzaam en log programma geworden. Het grote pluspunt van Firefox is natuurlijk wel dat je hem met zoveel plugins vol kan gooien tot hij helemaal langzaam loopt. Bevrijd jezelf en kies een betere browser!


4 reacties op “De klap voor Internet Explorer”

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.