Femke’s #Twist en de lange nerd


Volgens het programma van #Twist zou er totaal geen politieke propaganda van GroenLinks gevoerd worden tijdens het feestje van Femke. En verbaasd was ik toen ik de zaal binnenkwam en ook werkelijk nergens het logo van GroenLinks tegen kwam. Moet er wel bij zeggen dat Femke haar ‘campagne tegen downloadverbod’ en vrijheid van het internet een beetje een politieke lading had. Het geheel was stiekem een klein beetje een dikke middelvinger naar hare hoogheid.

Voor het eerst heb ik ook mijn mooie Zi8 nuttig kunnen gebruiken want ik heb de hele speech van Femke Halsema kunnen opnemen en het ziet er nog goed uit ook! Kijk hieronder het filmpje of lees haar speech op FemkeHalsema.nl.

Het geheel werd op een lekker droge manier gepresenteerd door niemand minder dan Thomas van Luyn. Naast Femke spraken ook Frits Wester, Bert Brussen en Sara die sprak over het internetcensuur in haar geboorteland.

Gelukkig was het niet alleen maar gespeecht en gepraat van praatgrage mensen maar was er ook muziek. Twee live acts van Sarah Kroos en Ellen Ten Damme en DJ Peer Vos, die wel lekkere muziek draaide. En daar heb ik natuurlijk geen filmpjes van gemaakt, geen zin in BUMA.

Doel van het feestje was om de koningin ongelijk te bewijzen, ik weet niet of dat helemaal gelukt is maar ik ben wel voor het eerst wat Twittervriendjes tegen gekomen in het echt. Maar verder heb ik met niemand anders gepraat dan de mensen die ik volg, maar dat is misschien mijn defect.

Wat misschien nog wel het leukste van de hele avond was dat ik opeens mijn date kwijt was en Rutger met zijn mooie roze microfoon voor mijn neus stond en toepasselijk begon met ‘jij bent wel een lange nerd, he’ waarop ik maar bevestigend antwoordde. Gelukkig is het me wel gelukt om de camera’s en die vreselijke gozer van CQC te ontlopen. En werd ik op Geenstijl.nl nog verward met een of andere Teun van het Tuinpad: ‘Je heb wat gemist. Rutger interviewde een homosuele nerd van 2,10 die Teun heette. En omdat jij hier toch niet was hebben we maar gezegd dat jij het was. Deed het best goed:)’. Jammer dat ik vergeten was te melden dat mijn Twitternaam met een H ertussen was. Wil eigen wel terug zien hoe erg ik aan het stuntelen was.

'Jij bent een lange nerd he'

met dan aan GJ voor de foto

Nog even terug over die nieuwe campagne van Groenlinks. Je kan namelijk je eigen coole ‘wanted’ poster maken zoals je die van mij hier ook links ziet staan. Ga naar wantend.groenlinks.nl upload je foto en je hebt ook zo een mieterse poster! Laat hem aan iedereen zien en je maakt volgens GL een vuist tegen het download verbod, mooier en simpeler kan toch niet?

Over het algemeen vond ik het zeer geslaagd feestje en ontdekte ik Ellen ten Damme als een werkelijk goede artiest en entertainer, Sara Kroos deed het ook niet al te slecht. De speeches waren goed en gelukkig niet te lang. Pakhuis de Zwijger is een mooie locatie met lekkere zitpoefen (Die overigens wel schoongemaakt mogen worden) en een leuk uitzicht, er mag alleen wel wat gedaan worden aan het slechte mobiele bereik. Het draadloos internet heeft ook verbetering nodig aangezien elke ruimte een aparte router heeft hangen waardoor je telkens van netwerk moest wisselen.

Dan sluit ik nog af met wat willekeurige foto’s, kwaliteit zal niet al te hoog zijn aangezien ik het heb gecaptured van mijn filmpjes.


Eén reactie op “Femke’s #Twist en de lange nerd”

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.