De melkerij van Disney


Vandaag bevond ik mij (zoals vaker) in de bart smit, wat ik daar precies kom doen elke keer weet ik niet want loop toch 9 van de 10 keer zonder iets te kopen weer de winkel uit. Maar dit keer viel mijn oog op een leuke oude film een film uit 1992.

De titel van de film was Aladdin van Disney. Waar ik toen even van moest slikken dat ze voor die film € 16,95 vragen! Ja, hij is opgepoetst de graphics zijn beter en er zijn misschien wel een aantal nieuwe features toegevoegd aan die DVD. Maar kom op mensen een film uit 1992 die voor bijna 17 euro verkocht word? Dat is de prijs voor films die net een paar weken/maanden uit zijn, waarna deze heel snel fijn naar de ‘3 voor €25′ bakken verschuift.

Maar toen ik verder keek merkte ik op dat alle DVD’s uit de Disney-stal die belachelijk hoge prijs hebben. En het is niet alleen bij de bart smit maar bij elke willekeurige winkel die je binnen loopt.  Hoe moet ik dan die leuke klassiekers van vroeger gaan bekijken? Als ik nu Jungle book en Aladdin wil kopen ben ik al bijna 34 euro kwijt voor 2 DVD’s die ik echt niet elke dag opnieuw en opnieuw kijken zal.

En het zijn films die je als ouder je kinderen niet kan laten missen dus ja, als ouders leg je dat geld wel neer voor die DVD’s. Alsof Disney niet voldoende geld binnen trekt met al haar merchandise producten. Ik bedoel loop een willekeurige speelgoedwinkel binnen en je ziet op zijn minst een meter Cars (top film trouwens) auto’tjes, pennensets, tassen en wat ze nog meer bedenken kunnen.

Eigenlijk vind ik dat we gewoon met zijn alle moeten besluiten om een bepaalde periode geen Disney DVD’s meer te kopen om ze gewoon af te dwingen dat ze lagere prijzen gaan vragen voor leuke films zoals: Bambi, Peter Pan, 101 Dalmatiërs, Belle en het Beest, Hercules, Tarzan, Cars, Jungle Book, Aladdin, Finding Nemo en alle andere!

Ik denk dat ik toch maar eens een mailtje ga sturen richting Disney. Kijken wat voor een uitleg zij hebben op deze belachelijk hoge prijzen!


Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.