De rondslomp voor een gratis Tandenborstel


Als ergens ‘gratis’ staat ren ik daar meestal vrij snel op af. Want gratis kost niks en is dus fijn om te hebben of daarna weer weg te gooien. Zo nu bij de Kruidvat gratis Oral-B tandpasta en een Oral-B tandenborstel. Natuurlijk als een echte gratis-liefhebber de duurste tandenborstel gepakt en een Oral-B tandpasta die ik nog niet ken.

Het wordt pas gratis op het moment dat je een formuliertje invult en dit, heel ouderwets per post, opstuurt naar HighCo Data (een bedrijf wat blijkbaar dit soort vervelende klusjes verzorgd voor de bedrijven). En dat vind ik nog niet zo gek want dat gebeurd vaker. Zo heb ik na het invullen van een kaartje 30 euro retour gehad op mijn Braun scheerapparaat en 50 euro retour op mijn Nespresso machine. Zo ver niks geks dus, tot ik het formulier daadwerkelijk ging invullen.

Het eerste wat mij opviel is dat je verplicht je SWIFT/BIC en IBAN nummer van je bank moet opgeven. Veel mensen weten waarschijnlijk niet eens wat dit is en vullen het kaartje dan ook maar niet in, en dat is dan weer kassa voor Procter & Gamble. Gelukkig zijn deze bankgegevens makkelijk op te vragen via IBAN BIC Service. Nadat ik het dubbele formulier had ingevuld, ja ze hebben voor zowel de tandpasta als de tandenborstel een appart formulier, ging ik blij het adres op de envelop schrijven. Waar ik op het volgende probleem kwam. De bon voor gratis Oral-B Tandpasta moet namelijk naar HighCo Data 07831 en de Oral-B Tandenborstel moet naar HighCo Data 07830. Gelukkig is dit nog wel hetzelfde antwoordnummer.

Het geeft mij alleen niet de geruststelling dat ze het goed gaan verwerken aangezien ik op de envelop beide nummers heb opgeschreven en ik ze nog wel moeilijk zie doen over het feit dat het bonnetje van de tandenborstel bij de tandpasta is geraakt en vice versa. Maarja, ik heb maar een kassabond en ik moet het origineel opsturen. Dus ik heb weinig keus en maar hopen dat ze bij HighCo Data niet zo ingewikkeld doen.

Want even serieus ik ga niet € 6,29 betalen voor een tandenborstel omdat er een batterij in zit. Als ik het gratis krijg is het prima. Maar een trillende tandenborstel. Zou dat echt schoner poetsen? Ik geloof er niks van. De Gillette scheermesjes met trilfunctie scheren ook niet gladder. Maar dat heeft dan weer niks met Oral-B te maken behalve dan dat het beide van P&G is.

Ow, als je zelf gratis Oral-B spulletjes wilt kan je nog tot 4 maart 2012 deze artikelen kopen bij jouw Kruidvat en de bon inzenden kan tot 31 maart 2012. Zo met deze zin lijkt het net een soort van verkapte advertorial, maar dat is het niet!


Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.