Macbrook Pro geheugen upgrade!


Na iets meer dan twee en een half jaar begon mijn lieve lieve Macbook Pro’tje wat langzamer te worden. En wat doe je dan? Dan steek je er natuurlijk wat geheugen bij. Er zat 4 gig aan geheugen in en hij kan maximaal 8 gig aan. En aangezien de persoonlijke economie sterk aantrekt was het mogelijk om een mooi setje van 8 gigabyte aan te schaffen. En waar doe je dat dan? Natuurlijk www.apple.com! Nee. Fout. Daar kosten de twee reepjes € 400! Via SWW dezelfde reepjes aangeschaft voor 49 euro, iets wat mij maar liefst 8 keer goedkoper uit laat komen.

Zondag besteld en vandaag had ik het geheugen binnen. Een mooi doosje met daarin KTA-MB1066k2/8G dat is zgn. speciaal geheugen voor de Mac van Kingston. En dan begint het enge. Elke pc wil ik met liefde openschroeven, maar die Mac zit zo luchtdicht aan elkaar gelijmd dat ik maar even op iFixit.com keek hoe je de Macbook Pro liefdevol kan opereren. Gelukkig is het niet meer dan 10 schroefjes verwijderen en het geheugen vervangen. Maar toch.  Ziet er wel erg mooi uit!

Het toeval wilt dat ik een paar jaar geleden via dealextreme.com een 5 tal philips-schroevendraaiers heb gekocht. Van die schattige kleine groene.. Ik ben er al 2 kwijt maar gelukkig wilde een van de overgebleven drie mij toch wel assisteren met het opschroeven.

En omdat ik het zo spannend vond heb ik overal foto’tjes van lopen maken. Dus dat betekend:

FOTOREPORTAGE!

Voor de operatie
Groepfoto!
Op de operatietafel
Het arsenaal aan (kleine) schroefjes uit de Macbook
De binnenkant van mijn Mac! (Een beetje stoffig na 2.5 jaar)
Bedankt en vaarwel oud geheugen!
Waar is jou geheugen? Vraag je geheugen terug.
En het geheugen is geplaatst!
Kijk het toch eens een blije Macbook Pro zijn!

Al met al heeft de operatie mij zo tussen de 15 en 20 minuten geduurd. En dat vind ik best snel! Aangezien ik daarna nog een kwartier bezig ben gegaan met het schoonmaken van mijn Macbook Pro. en dan met name het toetsenbord en alle viezigheid die daar tussen zit.

Nu geeft het scherm van mijn Mac het volgende fijne bericht weer:

Ik ben beter dan eerst!

Mocht je ook denken hey, ik wil mijn Macbook Pro of Macbook of iMac versnellen met wat extra geheugen zoek dan op Google naar de Kingston memory tool. Die laat je exact zien wat er in je laptop past. Gooi vervolgens de naam van de geheugenbank in de Google en je komt vanzelf op de goedkoopste website uit!


3 reacties op “Macbrook Pro geheugen upgrade!”

  1. Ik heb mijn MacBook Pro (Early 2011) laatst ook geupgraded. Bespaar jezelf volgende keer wat eurotjes, en koop Corsair geheugen bij de MyCom. Werkt net zo goed, en is een stuk goedkoper! 🙂

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.