DJ Isis lanceert GVB Tukki


Vrijdagavond 14 mei lanceert DJ Isis, nachtburgemeester van Amsterdam, ‘Tukki’ het nieuwe vervoermiddel van GVB. Om het uitgaanspubliek van Leidseplein, Rembrandtplein en de Pijp op een snelle en makkelijke manier te vervoeren, zet GVB zes tuktuk’s in tussen de drie drukste uitgaansgebieden. Tukki rijdt vanaf 14 mei tot en met 30 oktober 2010 op vrijdag- en zaterdagavond tussen 22.00 – 03.00 uur. Tijdens het startweekend 14 en 15 mei rijdt Tukki gratis van plein naar plein.Uitbreiding nachtnet Het GVB nachtnet bestaat uit buslijnen die onder andere het Centraal Station en de uitgaansgebieden Leidseplein en Rembrandtplein met elkaar verbinden. Met de komst van Tukki worden nu de drie drukste uitgaansgebieden Leidseplein, Rembrandtplein en de Pijp rechtstreeks met elkaar verbonden. Hiermee vormt Tukki een aanvulling op het bestaande GVB nachtnet. Tukki is fun, niet duur en sneller dan lopen. Tijdens het startweekend (14-15 mei) is Tukki gratis, daarna kost een enkeltje € 3,- p/p. Ook kunnen reizigers bij de Tukki-bestuurder een combiticket Tukki / nachtbus (€ 5,- p/p) of Tukki / nachtnet (€ 7,50 p/p) kopen.

Samenwerking Tuk Tuk Company De tuktuk is in Aziatische landen, met name Thailand, een populair vervoermiddel. Vanaf 2006 worden tuktuk’s in Nederland als personenvervoer ingezet door de Tuk Tuk Company. GVB werkt samen met de Tuk Tuk Company om Tukki in Amsterdam te laten rijden. www.tuktukcompany.nl.

Innovatiefonds OV Tukki wordt mede gefinancierd uit het Innovatiefonds OV van de Stadsregio Amsterdam. Dit fonds is door de Stadsregio Amsterdam ingesteld om de gelden van de opgelegde boetes aan vervoerbedrijven binnen de concessies van de Stadsregio Amsterdam terug te laten stromen naar de reiziger. Uit het fonds worden projecten gefinancierd die bijdragen aan een positieve reisbeleving in het openbaar vervoer.

Aldus het persbericht van het GVB. Voor mij begint het Tukki project morgenavond want dan rijd ik samen met 5 collega’s rond. Ik heb er zin in en ben erg benieuwd hoe het allemaal gaat lopen. Omdat het het hele weekend gratis is hoop ik dat de accu’s het vol zullen houden.

Als je morgenavond uit gaat in Amsterdam heb je kans om mij rond te zien rijden, gestoken in prachtig GVB-blauw.

,

4 reacties op “DJ Isis lanceert GVB Tukki”

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.