Geef die machtige muis mond-op-mond!


Ik had weer eens last van het niet naar beneden kunnen scrollen met mijn Apple Mighty Mouse. Erg vervelend, en als je dan op gaat zoeken hoe je dit moet oplossen krijg je van apple de volgende instructie:

Als uw Apple Mouse is bedekt met vingerafdrukken, kunt u deze voorzichtig schoonvegen met een schone, pluisvrije doek. Maak de doek zo nodig vochtig met alleen water, maar zorg ervoor dat deze niet te nat is. De muis heeft elektronische onderdelen die beschadigd kunnen raken als er water van de doek via de naad rond de scrolbal en de onderkant binnendruppelt in de muis.

Voor de Apple Magic Mouse kunt u dezelfde procedure gebruiken om de scrolbal schoon te maken als deze verkleurd of vuil is. Gebruik een schone, pluisvrije doek die een beetje met water is bevochtigd.  Veeg de bal en het gebied daarrond schoon. Draai de bal hierbij rond tot u het volledige oppervlak hebt behandeld.

Als het scrollen moeilijk gaat of als de scrolbal niet naar behoren naar boven, naar beneden of naar de zijkanten rolt, houdt u de muis ondersteboven en rolt u de bal flink heen en weer terwijl u de muis schoonmaakt, om deeltjes los te maken die zich mogelijk op de interne hardware hebben verzameld.

En ik moet je zeggen, dat hielp mij geen centimeter verder. Gelukkig ben ik creatief en dacht ik ‘hey.. er zitten allemaal kleine openingen in de muis.. wat nou als ik overal gewoon een beetje hard blaas?’

Na wat gepiep van de muis (hij piepte toen ik er in blies, werkelijk waar!) deed wonderbaarlijk genoeg mijn scrolbal het weer! Dus mensen vergeet de instructies van Apple en blaas gewoon je lieve muisje toe.


Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.