Gemeentemuseum Den Haag steunt graffitikunst in de openbare ruimte


De Raamstraat in Den Haag is een kunstwerk geworden. De lange blinde muur werd door graffitikunstenaars van het Haags Graffiti Platform gesierd met een moderne kunstvorm: graffitischilderingen. Op zaterdag 12 juni wordt het kunstwerk in de Raamstraat officieel geopend door Hans Buurman, adjunct-directeur van het Gemeentemuseum Den Haag.

‘Van oud naar nieuw Den Haag’ is het thema van de muurkunst dat werd bedacht door de middenstand in de Raamstraat. Typisch Haagse plaatjes kleuren de wand; van klassieke prenten tot de Victory Boogie Woogie van Mondriaan en een afbeelding van het Gemeentemuseumgebouw. Oud en nieuw Den Haag dus, weergegeven in een moderne kunstvorm.

De feestelijke opening op zaterdag 12 juni start om 13.30 uur. Hans Buurman verricht om 14.00 uur de officiële openingshandeling. ‘Natuurlijk steunt het Gemeentemuseum dit soort projecten. Het museum organiseerde in 2009 samen met Stichting Aight en de gemeente Den Haag het stadsdelenproject in Segbroek met onder andere het succesvolle project van de graffitihuisjes. Door het toepassen van graffitikunst in de openbare ruimte wordt verloedering tegengegaan en heeft deze street art tegelijkertijd een podium.’
Het kunstproject in de Raamstraat is een initiatief van het Haags Graffiti Platform (een project van Stichting Aight) en Meldpunt Graffiti van gemeente Den Haag. Het is de kroon op de renovatie van de Raamstraat, dat de veiligheid en de doorstroming van het winkelend publiek in de Haagse binnenstad bevordert. Het voltooide kunstwerk zal worden voorzien van een transparante, weerbestendige beschermlaag om kleurbehoud te garanderen.

Nieuwsgierig? Kom op zaterdag 12 juni vanaf 13.30 uur naar de Raamstraat om het nieuwste stukje kunst in hartje Den Haag te bekijken!


Eén reactie op “Gemeentemuseum Den Haag steunt graffitikunst in de openbare ruimte”

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.