306 Bling Bling


Het weer is warm en de Wibra had voor € 1,29 velgenreiniger die ik wel is uit wilde proberen. Nadat ik geen lenzen kreeg vandaag omdat ze nog op zich laten wachten door drukte bij de lenzenmakert ben ik maar uit teleurstelling begonnen aan de auto. En dat spul werkt goed! Ik wilde eigenlijk ook nog de cockpitspray kopen maar die was helaas al helemaal uitverkocht, ook niet zo gek als hij maar 1 euro kost. De achtervelgen blinken weer als nieuw en de voorvelgen als bijna nieuw (voorwielaandrijving).

Omdat ik toen toch bezig was met de auto heb ik ook maar besloten om een spiritus sopje te maken voor de ramen aangezien die helemaal vol zaten met die voorjaarplakdingen. Waarom ik de gehele auto niet gewassen heb? Omdat dat niet goed zou zijn voor het milieu omdat daarbij al de schoonmaak middelen in het riool terecht komen en weer extra zuivering nodig hebben. Was daarom altijd je auto in een wasbox!

Ik heb ook gelijk maar de stoelenhoezen er weer uit gehaald want het originele interieur zag er toch beter uit. Daarna nog even de auto gestofzuigd aan de binnenkant en al het plastic/rubber met wat water afgenomen.

Al met al ziet onze Peugeot 306 er na 14 jaar (wij hebben hem 4 jaar) nog steeds wel mooi uit. Zelfs ‘the nose job‘ heeft hij aardig overleefd, al zit er nu wel een stukje los aan de voorkant onder de koplamp. Maar hey.. hij glimt!

Ligt het nou aan mij of is het schoonmaken van auto’s gewoon leuk? Gelukkig heb ik nog 2 andere auto’s die mijn aandacht vereisen zodat die binnenkort ook weer glanzend rondrijden.


Eén reactie op “306 Bling Bling”

  1. Hi wel super spul dan, had ik zaterdag bij de hand moeten hebben. Halfe dag op een busje staan schrobben met dat warme weer en me hele rug verbrand.

    Auto wassen vond ik nooit leuk, altijd door de wasstraat maar met mooi weer kan autowassen best leuk zijn om te doen merk ik 😛

    Suc7 met de andere auto's en laat ze stralen deze zomer 🙂

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.