Gezien: The Princess and The Frog


Als diehard fan van Dreamworks animaties kon ik natuurlijk niet niet naar de nieuwe Disney film, die voor het eerst weer volledig met de hand getekend is. Disney verteld met deze film eindelijk weer een nieuw sprookje en ik vind dat ze daar aardig in gelukt zijn. Iedereen kent het verhaal van de kikker en de prinses, de prinses moet de kikker kussen zodat deze weer een beeldschone prins wordt.

Wat nou als door die kus niet de kikker weer een prins werd maar de prinses in een kikker veranderd? Dan heb je dus een nieuw Disney Sprookje. Een erg mooie, schitterende getekende beelden waar je weer zoals vanouds kan zien welke delen in het plaatje gaan bewegen omdat die een vollere kleur hebben dan de rest van de omgeving. Over de omgeving gesproken, dat is New Orleans en dat sprak mij al gelijk aan omdat het is een keer niet een ‘far far away’ niet bestaande verzonnen plek is maar iets tastbaars en daarom heen een sprookje gemaakt.

Jazz! De hele film zit vol met jazz-muziek en de muziek was weer heerlijk zoals van een Disney-klassieker verwacht mag worden. Het komt dan misschien niet op het niveau van Aladdin maar wat een heerlijke muziek! (ik zeg het twee keer dus moet wel lekkere muziek zijn).

Deze film zorgde ervoor dat ik met een grote glimlach op mijn gezicht zaal 9 van Pathé de Munt verliet, erg goede remedie tegen depressies deze film! Deze film word neergezet als kinderfilm maar met de slechteriken, die vrij eng kunnen zijn voor jonkies, en de in het begin serieuse setting van de film maakt het ook prima geschikt voor volwassenen.

Ik ben trouwens altijd erg oplettend met stemmen, ik las namelijk toen ik thuis kwam dat de moeder van (princess) Tiana ingesproken word door Oprah Winfrey. Zal dat de nieuwe baan worden van Oprah nu ze bezig is met het laatste seizoen van haar talkshow?

[http://www.imdb.com/title/tt0780521/]


Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.