Goede show.. maar geen RW..


Voelde na afloop een beetje het zelfde als wat ik destijds had bij de nieuwste James Bond film.. goede film maar geen James Bond.. Nu hier Goede show maar geen echte Robbie!

Gisteravond in een vrij leeg Pathé Tuschinschki keek ik samen met Robin en andere naar het live -via satelliet- concert van Robbie Williams, zijn eerste in 3 jaar. In 2006 was ik in de Amsterdam Arena waar ik helemaal uit me dak ben gegaan met de leuke nummers van Robbie Williams.

Maar nu, ik kan niet zeggen dat het een slechte show was, miste ik toch wel die echte Robbie fibe. Ik denk niet dat het komt omdat ik in een bioscoopzaal zat (trouwens wel de mooiste van Nederland) maar hij miste zijn echte goede performance technieken. En dat zit hem waarschijnlijk in de 7 nieuwe nummers die hij zong waar het publiek niet mee kon zingen en de keuze van oude nummers had naar mijn inzicht ook wel wat beter gekund. “I will talk and Hollywood will listen” was een heel erg gewaagd nummer aangezien niet veel mensen dat nummer kennen en het eigenlijk net iets te hoog is voor Robbie waardoor hij ook een paar keer vals zong.

Hij zong zijn liedjes goed, hij liet weinig steken vallen en had ook een hele leuke operazangeres on stage die de background verzorgde tezamen met een klein koortje. Wat wel grappig was aangezien Robbie in het verleden toch nog wel gebruik maakte van voor opgenomen materiaal.

Hij coverde heel leuk ook het nummer ‘Video Killed The Radio Star’ wat natuurlijk doelt op zijn nieuwe album van RW zelfs ‘Reality Killed The Videostar’.

Het was leuk om te zien hoe ‘well’ Robbie het eigenlijk deed na 3 jaar afwezigheid en hoe hij ook verandert is in zijn act nu hij al een langere periode een vaste vriendin heeft, waar hij ook een heel nummer aan heeft gewijd in de show.

Al met al was het een vermakelijk show alleen hoop ik wel dat Robbie Williams volgende keer er weer een echte RW-show van maakt zoals ik van hem gewend bent. En ik moet toch zeggen dat ik het nummer ‘Rock DJ’ echt heel erg heb gemist, want dat is toch het nummer waar de zaal helemaal op los komt.

Robbie Williams in zijn comeback show
Robbie Williams in zijn comeback show. Met dank aan Robin voor de mooie foto!

,

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.