Zijn Winmo en OS X geen vriendjes?


Wou toen ik laatst weer is geen WiFi verbinding in de buurt had mijn HTC Touch 3G Windows mobiel gebruiken om te internetten op mijn Macbook. Maar op het moment dat ik mijn telefoon met USB aansluit op mijn Macbook dan krijg ik op geen enkele manier verbinding met het netwerk van mijn telefoon, mijn Macbook herkent mijn opslagkaart in mijn telefoon gelukkig nog wel.

Nou dan maar poging twee: Bluetooth. Dat zou toch gewoon moeten werken? Winmo die het signaal door geeft en Mac die mij mooi internet geeft. Maar daar krijg ik telkens foutmeldingen!

Wat doe ik fout? Is er ergens een programma waarmee je via Windows Mobile toch online kan op je Macbook? Ik ga nu in ieder geval even een mailtje sturen naar Microsoft en Apple met de vraag hoe ik dit moet oplossen! Hoop dat ik dan een goed antwoord krijg want als ik me telefoon in een Windows laptop steek dan heeft hij binnen een paar seconden toegang tot het internet..

Update: Hmm.. Interessant Microsoft wilt me niet helpen omdat (letterlijke quote) “dat mooie OS niet van ons is” en Apple kan ik niet mailen.. Dan maar wachten op het forum reactie van Apple.com!


3 reacties op “Zijn Winmo en OS X geen vriendjes?”

  1. Je kan het via blauwtand doen. Bij de bluetooth instellingen van je foon (op je mac) moet je opgeven dat je hem ook als modem wil gebruiken. Is even proberen, maar kan wel.

    Kijk anders of je vanaf je telefoon ook over Wifi kan uitzenden, ies makkelijker!

  2. Via Bluetooth moet uiteindelijk gaan werken.

    Eerst moet je de telefoons “pairen”, zoals je dat standaard doet (dus allebei Bluetooth op discoverable en dan via bluetooth op je mac detecteren). Hierna kun je dan geavanceerde instellingen detecteren op je Macbook met de BlueTooth Assistant.

    Zorg dat je dit doet terwijl IntShrUI.exe draait op je WinMo telefoon (staat in de Windows folder op je telefoon) en de dienst zou gedecteerd moeten worden.

    Ik heb het ooit aan de praat gekregen op die manier met een Palm Treo 500v en OS X. Eerlijk gezegd, dit kostte me ook een hele avond.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.