Het voelde gewoon niet goed


Daar zit je dan, nadat je 2 uur lang naar een powerpointpresentatie heb mogen kijken die alleen maar informatie gaf die ik al kende, in een kille ruimte naast een dame die daar al langer werkt. Ik kijk met haar mee hoe ze mailtjes beantwoord met allerlei vragen over de OV-chipkaart. Na een tijdje beginnen mijn gedachtes af te dwalen en besef ik me waar ik ben.

Ik zit in een callcenter en niet zo maar eentje. Een callcenter in een oude kerk met een kille en rommelige sfeer. Het licht is te donker waardoor mijn ogen zich telkens moeten aanpassen als mijn ogen langs de ouderwetse CRT monitor glijden. In de verte hoor ik een van mijn nieuwe collega’s iets uitleggen over een product waarbij ik denk: ‘die man heeft geen telefoon nodig die horen ze zo ook wel’. Ik maak de opmerking tegen mijn net ontmoete collega en ze lacht er zachtjes om en gaat weer verder met het beantwoorden van mailen. Echt er iets van leren deed ik niet want ze was niet echt haar best aan het doen om me wat duidelijk te maken.

Ik kijk op de klok en het is net iets over 11, pilletjes tijd. Dus ik pak mijn doosje met pilletjes en mijn nieuwe collega vraagt me direct of ik hoofdpijn heb. Hoe ik het al vreemd vond dat iemand dat vraagt als je die gene niet kent en het overduidelijk geen pijnstillers zijn heb ik haar beantwoord dat het mijn concentratie pilletjes zijn.

Zo gaan nog enkele minuten voorbij tot ik opeens wakker word in mijn hoofd, ik hoor hier niet. Ik blijf nog even zitten en ik ga op zoek naar ‘Tom’ want dat was de knul die ons inwerkte en niet snapte wat F5 doet in powerpoint. Hij liep net met een medewerker een hokje binnen, mooi, ik wacht nog wel even.

Een aantal minuten later stapte hij het hok weer uit en ik stond op. Ik liep naar hem toe en ik gaf hem de map aan, hij keek een beetje ongemakkelijk naar mij en ik zei ‘sorry, dit werkt niet voor mij’. Waarop hij wat terug brabbelde en uiteindelijk zei: ‘dan loop ik wel even met je mee naar beneden. Na weer een papiertje hebben ondertekend dat ik mijn druppel had ingeleverd liep ik trots met geheven hoofd de deur uit: ik had voor mijzelf gekozen.

,

Eén reactie op “Het voelde gewoon niet goed”

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.