Hip: Suede Ortho Schoen en clumsy Theuntje


Na anderhalf jaar heb ik mijzelf eindelijk aan gezet om maar is nieuwe orthopedische schoenen aan te laten meten want deze zwarte tweede wereldoorlog klompen waar ik nu mee rond loop waren zelfs in hun tijd oubollig.

Gelukkig zitten de mannentjes van de orthopedische schoenen fabrikanten niet stil en brachten ze zelfs wat ‘hippe’ schoenen op de markt die er bijna uit zien als gewone schoenen. Zo heb ik nu hele mooie lage bruin suede schoenen kunnen bestellen.

Net als vorige keer was het weer erg gezellig bij schoenmaker Michel. De sfeer kwam er al goed in toen ik de vraag van de schoenmaker, wat kan ik voor je doen, beantwoorde met ‘ik wil nieuwe schoenen.. (3 seconden stil) .. voor mijn voeten’. Waarop ik een gelachte ‘ja dat is wel iets waar ik mee kan helpen’ op terug kreeg.

Het is trouwens wel een beetje een gemene ortho schoenenman aangezien hij vorige keer de grootste lol had met een collega omdat ze onder mijn gips-voet een pen zonder moeite onder door konden laten glijden..

Omdat mijn holvoeten zo hol zijn had de standaard voet-afdruk-schuim-bakjes niet genoeg diepte om mijn hol te kunnen bolwerken. Gelukkig was de schoenmaker creatief en plakte er gewoon twee aan elkaar waardoor ik ook in totaal 4 keer in dat schuim mocht zakken. Wat is dat toch een heerlijk gevoel!

Nadat alles gemeten, opgeschreven en uitgekozen was zei hij mij dat ik maar een afspraak moest maken voor 28 april. Waarop ik reageerde met de vraag of het dan een schrikkeljaar was. De schoenmaker wist niet of het een schrikkeljaar was maar aangezien zijn kalender aangaf dat het gewoon een bestaande dag was vond hij het best.

Nadat hij mij de kalender liet zien reageerde ik met: ’tja, lekker betrouwbare kalender, de 30ste staat er zelfs op’. Waarop de schoenmaker begon te lachen en zei: ‘het is wel april waar we het over hebben he en niet februari’. Hoofdschuddend mompelde ik ‘oja’ vervolgd door ‘nou dan ga ik maar weer.. tot de volgende keer’. Met de zelfde gemene grijns op zijn gezicht zei hij tot ziens.

Maar 28 april heb ik dus eindelijk orthopedische schoenen die er niet al te slecht uit zien!


Eén reactie op “Hip: Suede Ortho Schoen en clumsy Theuntje”

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.