Ik ben bijdehand


Mijn eigen mening heb ik, die deel ik ook graag. Niet iedereen is daar gecharmeerd van. Maar het is nou eenmaal wie ik ben en ik denk ook niet dat het een eigenschap is die ik zou moeten willen veranderen. Door bijdehand te zijn kom je verder in situaties en soms stuit je inderdaad mensen tegen de borst.

Maar die mensen moeten zich dan niet zo druk maken. Mevrouw @iooon noemde mij zelfs irritant bijdehand.

Irritatie is wat de mens zelf over zich heen laat komen en niet iets waar de ander blaam aan treft.

Nee mensen, ik ben bijdehand en ik ben dat graag ik zal ook niet ontkennen dat ik dat ben want dat zou niet helemaal eerlijk zijn tegenover de mensen die wel eerlijk zeggen dat ze het niet zijn. Bekijk het maar zo, als Caesar niet zo bijdehand was geweest als hij was dan had hij het nooit geschopt om als eerste levende Romein op een muntstuk te komen.

Een kleine tip voor eenieder die moeite heeft om zich niet te irriteren: maak je niet te druk om die ‘irritante figuren’ want de enige die je daarmee hebt is jezelf.

Zelfkennis is de grootste vorm van kennis die de mens kan behalen.


4 reacties op “Ik ben bijdehand”

 1. Op mijn tenen getrapt? Ben je gek!

  Dat ik mij laat kennen? Mag ik mijzelf niet laten zie hoe ik werkelijk ben? Moet het allemaal fake zijn op internet, moeten we allemaal een masker opzetten?

 2. Was Caesar ook niet degene die vermoord is door zijn oude "bondgenoten"?

  Het is trouwens dat je je ergert, en ergernis levert irritatie op, je irriteert je niet, je bent geirriteerd… volgens goed Nederlands tenminste…

  En alleen mensen met een te groot ego gaan er prat op dat ze bijdehand zijn… Als je het echt bent heb je het niet nodig om het even duidelijk te laten weten…

  Nog een gezegde wat hier wel bij past:

  Nederigheid siert de mens!

 3. Nee.. door zijn beste vriend 😉

  Caroline.. Dank voor het verstevigen van mijn punt. Zoals je al zegt 'je irriteert je niet'.. Je bent geïrriteerd.. Is dat iets wat de mens zichzelf toe doet..

  Te beweren dat ik een (te) groot ego heb kan alleen door iemand die mij duidelijk niet kent, deze blog gemist: http://theuntje.org/eerlijk-openbaring ?

  En geloof me, ik ben de laatste tijd zo nederig geweest over mijn eigen voorkomen dat ik nergens kwam in het leven..

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.