Nieuwe kamer.. plaatsing dakkapel!


Eigenlijk is het gewoon dezelfde kamer maar is hij vergroot door de aanbouw van een dakkapel van Ruiter Dakkapellen. Na twee maanden gewacht te hebben nadat wij waren verhuist kwam Ruiter Dakkapelen om 7 uur ’s ochtends aan met 3 man in een busje. Later vervolgd door een takelwagen met daarop op een aanhanger mijn Dakkapel. Vrolijke mannen waar het wel bij leek alsof ze het wel vaker gedaan hadden, zo een dakkapel geplaatst. Het ging snel, professioneel en de koffie bleef maar door druppelen.

Mijn mooie dakkapel voordat hij op het huis zat.

Voordat ik het wist zat er een groot gapend gat in ons huis en dat hadden ze al gerealiseerd nadat ze pas een uur bij ons aanwezig waren.


Het gat vanuit buiten..


..en vanuit binnen

Nadat die balk verwijderd was, er afwerk hout naar binnen werd getakeld en het bouwpuin was afgevoerd door de kraan, was het tijd om de dakkapel erin te hijsen.


Had ik toch bijna een boomhut ^^


3 meter onder mijn dakkapel..


Wel lief dat ze hem nog even omdraaide!


En toen vloog hij weer weg


Almost there..


Geplaatst!

Voor half 10 zat de dakkapel al op zijn plaats en kon het afwerken beginnen, want de binnenkant zag er nog een beetje rommelig uit.

Het afwerken van de dakkapel duurde het langst van alle werkzaamheden die ze moesten verrichten en rond 14:00 vertrokken de mannen van Ruiter Dakkapellen weer en lieten mij achter met een prachtige dakkapel en een veel grotere kamer dan het eerst was!

Het verschil met hoe de vorige bewoners de zolder hebben achtergelaten is enorm, zie hier hoe het was. Het eindresultaat:

Nu moet ik alleen nog de gipsplaaten afwerken en die onderste rand een nieuw likje verf geven. Als dat gedaan is kan ik die spiegelkast die links op de foto staat, samen met haar broertje, boven mijn wastafel hangen en dan komt het toch erg dicht bij af.


Eén reactie op “Nieuwe kamer.. plaatsing dakkapel!”

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.