Kleur de NS


Je hebt er vast ooit wel is van gehoord: de NS. Die leuke groep mensen die elke dag toch maar weer miljoenen mensen van daar naar elders verplaatsen in hun mooie geel met blauwe treinen.

Kunnen we niet terug naar de jaren ’60 toen de NS rond reed met mooie groen met rode treinen? Krijg toch telkens meer de hoop dat ze alle huiskleuren overhoop gooien en is met wat moderns gaan komen ipv van dit oude saaie geel/blauw. De kleurtjes op de HiSpeed treinen hebben ze leuk gedaan: rood grijs en wit, top!

Of nog beter! Geef het spoor vrij, zodat elk bedrijf wat er geïnteresseerd in is het spoor gebruiken mag. Zie het al helemaal voor me, mooie groene Connexxion treinen door het hele land en KLM-AirFrance met een mooie blauw witte treinen. Moet de NS nageven dat hun nieuwe Sprinter Lighttrain er toch wel weer mooi, strak en modern er uit ziet.

Maar het liefste zie ik in een niet al te lange tijd een mooie Maglev door de Nederlandse landschappen ‘vliegen’. Stomme oliecrisis van 1973! Anders hadden we nu al een zwevend treintje gehad. Volgens Wikipedia schijnt er nog een project lopen dat Leiden, Schiphol, Amsterdam en Almere met elkaar zou moeten verbinden, met een snelheid van 250 kilometer per uur.

De lijn zal er alleen niet zo snel komen kijkend naar het succes van de HSL en de huidige ‘crisis’. Daarnaast lijkt het mij ook meer noodzaak om het Noorden bij Nederland te betrekken door middel van zo een puike snelle trein.

Of zijn trainen en vervoer met voertuigen alweer pasé en zouden we ons eerder moeten richten op teleportatie?

,

3 reacties op “Kleur de NS”

  1. Ik vind het blauw/geel nog steeds mooi… vind het juist jammer dat het nu steeds “rommeliger” wordt met al die verschillende kleurstellingen…
    Toen de blauw/gele huisstijl werd ingevoerd was het iig revolutionair, want overal werd met allerlei verschillend gekleurde treinen gereden..

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.