Slaap


iets wat een mens voldoende, maar niet teveel, van moet genieten. Maar waarom faal ik daar dan toch altijd zo vreselijk in? En dan is het nog niet eens het feit dat ik soms niet in slaap kan vallen, meer dan een uur lig te draaien voordat ik eindelijk in slaap val en ik dan vaak ook nog niet uitgerust raakt omdat ik erg wild ben in mijn slaap.

Maar meer doordat ik de wil soms niet op kan brengen om te gaan slapen. Neem nou deze week: maandag ben ik om 13:00 uit mijn bed gekomen terwijl ik de nacht ervoor rond 0:00 ben gaan slapen. Dinsdag moest ik om 6 uur mijn bed uit terwijl ik er pas om 1 uur in ben gaan liggen en echt pas ver na 02:00 uur in slaap gevallen ben. Vandaag (Woensdag) ging het wel redelijk, maar dat kwam ook omdat Robin bij me bleef slapen, viel rond 1 uur in slaap en werd om 07:30 wakker.

Laten we er van uit gaan dat wat die ‘slimme’ mensen zeggen, dat je zo’n 8 uur slaap moet hebben per dag, waar is. Dan had ik op maandag een overschot van 5 uur, dinsdag een tekort van 4 uur en vannacht een tekort van 1,5 uur. En dan vind ik het gek dat ik me vaak zo moe voel. Feit is wel dat deze 3 nachten gemiddeld 7,83 uur heb geslapen waardoor ik aan de eisen voldoe, spijtig genoeg gaat het niet om een tentamen waar je het mag optellen en delen.

En de rest van deze week ziet er ook niet goed uit. Het is op dit moment alweer 01:09 en ik heb morgenochtend om 09:00 een afspraak bij PsyQ in Hilversum dus dat wordt wederom weinig slaap, ik schat op zo’n 5 uur. En morgenavond heb ik afgesproken met een vriend die niet eerder kon dan 21:00 in de avond. Daar heb ik op zich geen probleem, afgezien van het feit dat ik vrijdagochtend om 8:30 weer college heb waar een absentieplicht geldt.

En waarom ga ik dan niet gewoon op tijd naar bed? Ehh.. eerlijk gezegd denk ik dat ik het om het half uur weer vergeet dat ik eigenlijk moet gaan slapen, dan denk ik weer van SLAPEN! en een half uur later zit ik nog steeds te doen waar ik mee bezig was.

Vreemd..

,

3 reacties op “Slaap”

  1. Nou, als je even goed de onderzoekjes van die ‘slimme’ mensen in de gaten had gehouden, wist je dat 8 uur slaap slecht is. 6 uur is het advies tegenwoordig.

  2. Wat jij beschrijft is een heel herkenbaar probleem.
    Ik neem mij zo nu en dan voor om ongeveer een uurtje eerder naar bed te gaan en steeds vergeet ik het 😛
    Zelfs nu ik gisteren de Mexicaanse griepprik heb gehad heb ik niet meer geslapen dan anders. Gelukkig voel ik me goed 🙂

    Wat Jervoo zei klopt maar gedeeltelijk, trouwens. De hoeveelheid slaap die een mens nodig heeft hangt van de leeftijd en de persoon zelf af. Mensen van 13-24 jaar hebben bijvoorbeeld 9 uur slaap nodig (maar negeren dat vaak), terwijl 50 plussers maar 6 uur nodig hebben.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.