‘New Play Control Pikmin’ voor 6 euro, doen!


Ergens wist ik het wel dat dat abonnement op de nieuwsbrief van BartSmit.com van pas zou komen. Zo kwam ik er begin deze week achter dat het veel geprezen GameCube spel ‘Pikmin’ voor maar 6 euro verkocht wordt via de website. En het gaat dan niet om de oude GameCube editie van het spel maar de Wii ‘New Play Control’ versie, wat dus betekend dat je met de Wiimote en de Nunchuck gespeeld kan worden.

Moet eerlijk bekennen dat ik dit spel nog nooit heb gespeeld (laat staan Pikmin 2) maar voor 6 euro lijkt het me wel leuk om is beter kennis te leren maken met Olimar en zijn leger aan Pikmins. Jammer dat ik nu zo druk ben met de verhuizing, dit heeft  het gevolg dat het spel nog steeds in het originele Nintendo folie’tje zit.

Als je ook dit kekke wil bestellen kan je dat via de website bartsmit.com doen, is alleen erg jammer dat Bart Smit niet aan partnerprogramma’s doet, anders had ik er nog wat op kunnen verdienen. Dan maar de beschrijving van de Bart Smit website:

In de New Play Control!-serie worden diverse topspellen die eerder verschenen voor de GameCube opnieuw uitgebracht voor de Wii, waarbij de besturing is aangepast om optimaal gebruik te maken van de bewegingsgevoelige Wii-afstandstandsbediening. Het eerste spel in de serie is het ‘real-time strategy’-spel Pikmin, waarin de speler de rol aanneemt van Captain Olimar, een klein mannetje dat een leger wandelende bloemen – de Pikmin – kan commanderen. Hij kan groepjes Pikmin met vijanden laten vechten, bruggen laten bouwen en andere opdrachten geven om de hindernissen in de weelderige omgevingen te overwinnen. Dit soort opdrachten kunnen in de Wii-versie sneller en handiger worden gegeven dan in de GameCube-versie door simpelweg naar Pikmin en objecten te wijzen met de Wii-afstandsbediening.

Kenmerken:

 • Eerste release in de New Play Control!-serie van klassieke GameCube-hits met nieuwe besturing.
 • Bestuur Captain Olimar, en geef de Pikmin opdrachten om hindernissen te overwinnen en alle onderdelen van het ruimteschip te verzamelen.
 • Geniet van originele, strategische gameplay in weelderige omgevingen vol verrassingen.
 • Het commanderen van Pikmin is eenvoudiger en leuker dan in het origineel doordat de speler nu simpelweg kan aanwijzen wat gedaan moet worden.
 • Inclusief een paar kleine speltechnische verbeteringen en weergave in breedbeeld.
 • Zal ik dan ook maar een filmpje geven zodat jullie weten waar het spelletje een beetje over gaat? Voor de mensen die echt zo cultuurbarbaarisch zijn. Het is wel een filmpje van 10 minuten en het is meer een review, maar dat isook handig!

  En op het moment dat ik weer is tijd om dat spel te spelen zal ik maar ook wat over vertellen wat ik er van vindt. Volgens de man van de review-video is het verslavend en ‘great’ dus ik kijk er naar uit.


  Eén reactie op “‘New Play Control Pikmin’ voor 6 euro, doen!”

  Geef een reactie

  Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

  %d bloggers liken dit: