Suzanne Vega komt weer live zingen!


We moeten er dan wel voor naar ‘Diest’ in België rijden (plaatsje vlak langs Aarschot). Maar daar kan ik dan wel weer live genieten van een van de betere artiesten met nummers als ’the queen and the soldier’, ‘Tom’s Diner’ en Luka.

Dit heeft de website van ‘Diest Live’ er over te zeggen, wat trouwens een open lucht theater is.

Suzanne Vega is de briljante New-Yorkse singer-songwriter die ons al vijfentwintig jaar bestookt met folkpareltjes als ‘Marléne on the wall’, ‘Left of center’, het a-capella ‘Tom’s diner’ en de wereldhit ‘Luka’. Inmiddels staat de teller op meer dan zeven miljoen verkochte platen wereldwijd, en 7 gegeerde Grammy nominaties. Dat folk niet persé oubollig hoeft te zijn bewees ze door enkele jaren geleden als eerste grote artiest een optreden te geven op internet als ‘avatar’ in de virtuele wereld van ‘Second life’. Suzanne gaat de komende twee jaar in totaal vier albums uitbrengen waarop ze nieuwe versies van een groot deel van haar repertoire brengt. De eerste is ‘Suzanne Vega Close-Up, Vol 1, Love Songs’ waarop gestripte versies van ‘Marlene On the Wall’, ‘Caramel’ en veel meer. Op woensdag 23 juni is deze wereldster ‘live’ mee te maken in het openluchttheater van Diest, voor wie tijdig een ticket kan bemachtigen!

De tour heet heel origineel (aansluitend op haar Close Up albums, waar er uit eindelijk vier van uitkomen) de ‘Suzanne Vega Close Up Tour’. Ach, de naam hoeft niet geweldig te zijn want dat is Suzanne Vega zelf al! Ik samen met Floris met de auto naar Diest en dat geeft nog ruimte aan 3 mensen die mee zouden willen. De kaartjes kosten 25 euro per stuk en zijn via deze te bestellen of in een van de Belgische vestigingen van de Free Record Shop.

Het zal de tweede keer zijn dat ik naar een concert van Suzanne Vega ga en dat is op 3 dagen na precies 3 jaar geleden dat ik haar zag in Tivoli inUtrecht. Er was toen een man die de ganse tijd riep om het nummer Calypso maar die kon niet gespeeld worden omdat ze die niet ingestudeerd hadden. Misschien maar op Diest gaan roepen voor Calypso?

Als je geen flauw idee hebt over wie ik het nou heb, hieronder een filmpje met haar liedje ‘The Queen and The Soldier’, welke ik zelf haar mooiste nummer vindt.

Als je zin hebt om mee te gaan laat het weten!


Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.