Nieuwe lantaarnpalen, maar waarom?


Vanochtend vroeg rond zo een half 8 terwijl ik nog half lig te slapen hoor ik allemaal geluiden en gepraat van mannen van buiten komen, ik dacht nog bij mezelf ‘zo die glazenwassers zijn er vroeg bij vandaag’. Maar het was anders, er klopte iets niet. Toen ik daarop besloot even naar buiten te spieken door mijn gordijn zag ik hoe met een grijperd ‘mijn’ oude lantaarnpaal voor de deur eruit werd getrokken en ik viel weer in slaap.

Twee uur later ontwaak ik dan eindelijk uit mijn snooze-slaap en zie tot mijn verbazing een compleet nieuwe lantaarnpaal staan! En hij is nog lelijk ok! Het lijkt op een soort leger mannetje maar dan anders, heel vaag in ieder geval.

Is toch niet mooi? Zeker niet in een ‘oude’ buurt als Betondorp, huizen komen hier uit 1923. Hieronder de mooie oude die gewoon, zeg nou zelf, veel beter in het straatbeeld passen.

(sorry voor de grote van het plaatje maar kan hem blijkbaar niet resizen in Safari)

En aangekondigd was het al helemaal niet en op de website van Oost-Watergraafsmeer kan ik al helemaal niks vinden, dus dan gaan we maar even bellen met de voorlichting van Oost-Watergraafsmeer over de ‘mooie’ nieuwe lantaarnpalen waarom ze geplaatst zijn wat er mis was met de oude en of het led-lataarnpalen betreft want als dat niet het geval is zie ik al helemaal geen nut in het vervangen.

Hmm.. Meneer die over ‘mijn’ buurt gaat neemt niet de telefoon op, ik word geacht over een uur terug te bellen. Nou dan doen we dat!

Update: bij mijn tweede bel poging was de meneer die over deze zaken gaat nog in vergadering dus heb ik maar via de website mijn vragen gesteld, mijn bericht was als volgt en ja het is niet al te professioneel: (klik op Continue reading om het te lezen)

Goedendag,

Vanochtend om half 8 werd ik gewekt door mannen met grote machines die ‘mijn’ lantaarnpaal stalen! En vervolgens een nieuwe plaatste die toch wel wat weg heeft van zo’n lego mannetje met een safari-hoad.

Mijn vragen: waarom zijn de lantaarnpalen vervangen? Ze werkte nog prima, naar mijn inzien. Waarom is er gekozen voor dit model, want zeg nou eerlijk het ontwerp past niet geheel binnen de gebouwen van Betondorp. En zijn dit led-lampen? Of zijn dit nog steeds ouderwetse energie-vreters en als het geen ledlampen zijn waarom is er dan niet gekozen voor led-lampen? Dat is namelijk wel al de toekomst en ze leveren ook al voldoende energie. En mijn laatste vraag: hoeveel kost de gemeente dit paal-vervang-project? En hoeveel word er bespaard dankzij deze nieuwe palen?

Alvast bedankt voor uw tijd, antwoorden verwerk ik op mijn blog www.theuntje.org.

Met vriendelijke groet,

Theun Evers


4 reacties op “Nieuwe lantaarnpalen, maar waarom?”

 1. Ik vind het net zo'n lego poppetje met een safari hoedje op. Lelijk dus.

  Ik snap trouwens niet hoe jij wakker kunt worden van het gepraat van mannen (oké, dat snap ik wel), maar ik snap niet hoe jij wel door al dat kabaal van het vervangen van een lantaarnpaal kan slapen. 😉

  • Jou beschrijving is beter dan mijn leger mannetje.. Lego poppetje met safari hoedje, daar houden we het op.

   Nou ik lag half wakker want me wekker was al een paar keer afgegaan en dan hoor ik dat gepraat wel.. En als ik slapen wil dan slaap ik gewoon hoor.. Ook als er brullende machines voor me raam bezig zijn ;)..

 2. Hallo Theun,

  Kijk voor de aardigheid eens op de site van rei-lux, daar weten ze hoe je behoorlijk kunt besparen op lantaarnpalen, meten en niet zomaar onnodig vervangen.Scheelt de burgers behoorlijke kosten.

  Groet Johan.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.