Nieuwe Theuntje’s Touch


Zoals ik in mijn blog schreef zou ik binnen 5 werkdagen een nieuwe iPod Touch op mogen halen en gister lag hij al klaar bij iCentre bij het Centraal Station van Amsterdam. Na wat gekloot met de juiste software-versie erop te krijgen, omdat hij anders mijn oude gegevens niet over wilde zetten, is hij nu bezig met een synchronisatie.

Repareren is duurder dan een nieuw aparaat dus ik heb een geheel nu aparaat in ontvangst mogen nemen wat me doet verbazen over de weerspiegelende achterzijde. Want bij mijn oude Touch was dat nogal bekrast en vindt ik het zo glad niet zo mooi, maar even de sleutels erbij pakken dus.

In mijn vorige post had ik het ook over de slechte service na het eerste jaar omdat Apple daar erg moeilijk om schijnt te doen. Ik heb daar nu een leuk voorbeeld van onder de neus gekregen. Op de leverbon van de reparatie staat namelijk doodleuk linksonder: ‘Deze reparatie zou buiten de garantieperiode ca. € 430,70 kosten. Vraag de verkoper of u nog AppleCare kunt aanschaffen, waarmee o.a.a garantie op computers tot 3 jaar na aankoop wordt verlengd.

Voor 430 euro kan ik tweemaal mijn 8 gigabyte iPod Touch aanschaffen nieuw in de winkel inclusief nieuwe oordopjes en datakabel, want de ‘gerepareerde’ versie omvat natuurlijk alleen maar het device zelf. Ik vraag mij dan sterk af waar die € 250 euro naartoe gaat in dat ‘reparatie’-proces.

Doet mij eraan herinneren dat op het moment er nieuwe Macbook Pro’s geïntroduceerd(hopelijk met i5 of i7 processors) mijn huidige te verkopen en een nieuwe te kopen zodat ik nog steeds binnen de garantie val. Macbook’s hebben namelijk de gewoonte om tweede hands voor nog belachelijk veel verkocht te worden. Via een tooltje kwam ik er laatst achter dat mijn Macbook nog 1200 euro waard is, of er iemand dat echt voor wilt betalen betwijfel ik.

Ik ben dus wel blij met iCentre en Apple! (..nog wel)


Eén reactie op “Nieuwe Theuntje’s Touch”

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.