Op naar de Diëtiste


Op 22 september ga ik voor het eerst in mijn hele leven naar een vrouw, vrijwillig, die mij gaat vertellen wat ik vooral wel moet eten. Dat wordt nog erg leuk want mevrouw moet er wel rekening mee houden dat ik niet zo’n fan ben van lactose.

Als je mij kent begrijp je wel zeker dat het niet een bezoekje is om gewicht te verliezen, stel je voor.. Neen mevrouw gaat mij hopelijk helpen aan wat meer gewicht. Want 64 kilo op 2 meter lichaam is wel erg weinig en door de BMI krijg ik ook dan de melding ‘ernstig ondergewicht’. Dat klinkt heel eng, zo eng dat ik er bijna niet meer van durf te eten.

16 is het getal wat het nu is en het moet naar minimaal 18.5. En 18.5 staat bij mij gelijk aan 74 kilo, 10 kilo meer dan nu. Een getal wat ik al eerder aangaf mooi te vinden. Waar ik natuurlijk destijds weinig aan gedaan heb, nu heb ik een stok achter de deur en hoop dat het goed gaat komen.

Daarnaast zit ik het te overwegen om te beginnen bij een sportschool, zag een leuke zitten hier in zuid-oost. Moet ik wel eerst even overleggen met mijn cardioloog tot welk gewicht ik mag trainen. Syndroom van Marfan begint de laatste tijd toch wat meer van zich te laten merken dan ik van te voren had voorzien.

, ,

Eén reactie op “Op naar de Diëtiste”

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.