Time Management


Tijd, dat is zo een onbegrijpbaar gegeven het loopt altijd maar door en wat je ook doet het gaat niet langzamer en je kan het al helemaal niet stoppen. Van tijd hebben we allemaal tegenwoordig veel te weinig zelfs nu we alles kunnen doen wanneer we maar willen, zoals dat ik nu deze blog zit te typen in de trein op mijn Macbook. En toch is tijd schaars, en als je het gebruikt heb voor iets of voor niets dan is dat onmogelijk om die tijd nog terug te halen.

Zo ook ons reizen, we reizen door de eeuwen heen steeds verder en de wereld is dichterbij echter is de gemiddelde reistijd al die eeuwen het zelfde gebleven namelijk één uur. Zo deed ik er vroeger een uur over om van mijn huis naar het ROC in Amstelveen te komen terwijl ik er nu ook een uur over doe om vanuit mijn huis naar de HU in de Uithof te reizen.

Heel interessant al die gegevens over tijd. Maar daar ging mijn gedachte niet naar toen ik begonnen was met het schrijven van dit verhaal, kijk maar naar de titel van deze blog. “Time Management” is namelijk iets wat ik totaal niet goed beheers: ik zeg nee tegen leuke dingen en plan een dag om te huiswerken terwijl ik die hele dag dan niks doe! Terwijl ik er laatst achter kwam dat als ik echt iets ontspannend gedaan had (filmpje kijken, wat drinken met vrienden, etc) er daarna echt wat kwam van mijn huiswerk omdat ik er dan gemotiveerd voor ben en energie krijg van die leuke dingen doen.

Heeft er iemand nog tips over time management? Zou mij in ieder geval heel erg helpen. En ben er nu ook achtergekomen dat zo’n treinreis van 20 minuten een heerlijk moment is om een lekker blogje te schrijven. Zou nu nog fijner zijn als ik een manier vind om mijn Macbook te laten theteren met mijn Windows Mobile..

Over tijd gesproken, is een baan van 20 uur per week te veel voor naast een studie? Ik heb in principe wel twee vrije dagen en daarnaast natuurlijk ook nog het weekend.

En zou de wereld niet stukke aangenamer zijn als we geen uurwerken meer zouden hebben?

,

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.