Twee klachtbrieven op één dag..


Je zou maar niets te doen hebben denk je vast. Maar een klachtmail is zo geschreven en ik vind het altijd wel leuk om te klagen!

Waar gaan deze klachten dan over? Klacht 1: Vandaag ging ik doodleuk naar het Postkantoor om mijn nieuwe OV-kaart te halen, toen ik daar aankwam kreeg ik fijn van de man achter de counter te horen dat het Postkantoor maar tot 14:00 open is op zaterdag en dat ik maandag maar terug moet komen. Kom op regio Amsterdam en dan maar tot 14:00 open zijn?

Klacht 2: Ik dacht laat ik eens berekenen hoeveel een reisvezekering zou kosten voor mij bij de ING. Maar op het moment dat ik de url aanklikte kreeg ik de melding in Google Chrome dat mijn browser niet geschikt was en dat ik het maar met een andere browser moest proberen! Browser discriminatie dus! En ja Chrome baseert op Webkit net als Safari. Mac gebruikers hebben ook problemen dus, die moeten zelfs een andere browser instaleren om gebruik te maken van de website van ING.

De e-mails naar het postkantoor en de ING staan hieronder. Gaat trouwens niet om de netheid maar om de inhoud van de mail ;). En ga nou niet zeggen dat ik zeur want ik hou van zeuren..

Klachtenbrief Postkantoor:

Beste,

Vandaag (zaterdag 15 augustus) wou ik bij het postkantoor op
Dorpsplein in Duivendrecht mijn OV-Kaart ophalen. Toen ik daar binnen
kwam om iets na 14:00 werd mij doodleuk medegedeelt dat het
postkantoor om 14:00 sluit en dat ik maandag weer de eerste was. En
dat ze dan van 9:00 tot 17:30 open zijn.

Word er dan helemaal geen rekening meer gehouden met de werkende mens?
Als iemand fulltime werkt dan heeft hij/zij door de weeks nooit tijd
om langs het postkantoor te gaan en word dan verplicht om op zaterdag
in een verdomd klein time-window zaken te regelen.

Als dit nou de openingstijden waren geweest in een streek ergens in
het westen waar niet veel klanten zitten snap ik het. Maar in groot
Amsterdam? Ik vind het te triest voor woorden, en hoop dan ook dat u
snel iets wijzigt aan deze absurde openingstijden.

Met vriendelijke groet,

Theun Evers

Klachtenbrief ING:

Beste,

Vandaag probeerde ik een reisverzekering af te sluiten bij de ING Bank. Maar blijkbaar wilt u mij niet een nieuwe dienst aanbieden, terwijl ik toch al sinds mijn geboorte klant bij u ben.

Waar ik het over heb? Browser discriminatie. Ik gebruik nu al voor een lange tijd Google Chrome (snelste en veiligste browser op dit moment voor Windows). Doodleuk krijg ik een melding dat ik geen gebruik kan maken van formulieren met Google Chrome en dat ik maar een andere browser moet gebruiken. Dit terwijl Google Chrome alle webstandaarden ondersteunt, net als Firefox en (Kots) IE.

En toen bedacht ik mij hé! Google Chrome is gebaseerd op Webkit, waar ook de webbrowser van Apple Safari op gebaseerd is. En ja hoor alle Mac gebruikers kunnen dus gewoon geen formulieren invullen op de website van ING! U sluit hiermee een heel grote groep klanten af van de mogelijkheden van uw website.

Kunt u mij laten weten wat u hier nu aan gaat doen? Want u snapt net als ik, dat u zo niet om kunt gaan met u (trouwe) klanten.

U reactie zie ik graag tegemoet.

Met vriendelijke groet,

Theun Evers


11 reacties op “Twee klachtbrieven op één dag..”

 1. Ik geloof niet dat een Mac-gebruiker ook maar het minste recht heeft om te klagen. Mac gebruikers weten al JAREN dat niets werkt op hun apparaat…ik kan me het gezeur herinneren toen World of Warcraft nog populair was…wat een gezeur van die zieke Mac-gebruikers. En nog steeds…blu-ray, toch standaard in de gehele Wereld, maar niet voor Mac-users…tsja…klaag bij Steve Jobs, maar niet op blogs of forums…de rest van de Wereld is gezond, alleen Mac-users niet, die zijn ziek. Niet de schuld afschuiven op de rest van de bevolking, de schuld zoeken bij jezelf!

  • @SeekerNL Dat vind ik toch wel heel erg ver gaan. Ik heb een Mac, en kan alles doen wat mijn hartje begeert. Tegenwoordig werkt elke website onder Apple Safari, en ook onder Google Chrome, Google Chrome is namelijk op de Webkit gebaseerd die in het leven geroepen is door Apple. Het is dus wat webbrowsers betreft een zeer slecht vooroordeel. Wat het besturingssysteem betreft is het allemaal veel sjieker, werkt het lekkerder, en is het stabieler. Het vooroordeel dat niks met een Mac zou werken is gewoon niet waar: ik heb nergens last van.

   Je reactie is ongegrond. Als je niks zinnigs te melden hebt, doe dat dan alsjeblieft niet.

   • Theuntje zegt dat de ING verantwoordelijk is voor het laten werken van Chrome en Safari op haar websites. Ik zeg dat de ING 99,9% van al haar bezoekers voorziet van iets dat werkt en dat de gebruikers van een Mac ook kunnen kiezen voor IE of Firefox. Je kunt moeilijk een bank verantwoordelijk stellen voor de ruzie die amerikaanse software-bedrijven met elkaar hebben en waarvan bekend is dat ze opzettelijk elkaar's compatibiliteit saboteren.

    • Maar Mac-gebruikers moeten dan per sé iets extra's installeren om gebruik te kunnen maken van alle functies van hun site..

     En ik betaal per kwartaal geld aan de ING dus dan mag ik toch wel wat van ze verwachten?

     Bedrijven horen zich aan te passen aan de klant niet andersom.

     • Kijk, Theuntje, Steve Jobs zorgt ervoor dat zelfs Mac-programma's niet op alle Macs kunnen draaien, dat is nu al 25 jaar zo. Iedere paar jaar kun je al je software vervangen. Hoe kun je de rest van de Wereld nou de schuld geven dat er iets niet met een Mac of met Mac-software werkt?

      Een Mac is leuk voor Final Cut Pro en iTunes en verder niets.

 2. En nog 1 ding: In je "featured post" klaag je al steen en been over Internet Exploder en zeg je dat je wil dat meer mensen Firefox gebruiken. Nu klaag je er weer over dat mensen wel Firefox, maar niet Chrome ondersteunen, een browser waarvan je ZELF zegt dat die op jouw site nauwelijks gebruikt wordt.

  Volgens mij meet je met een schuivende schaal.

 3. Nou ik heb nu al ruim dan een jaar een mac, en heb nergens problemen mee, websites bezoeken gaat prima. Echter hebben sommige sites van die checks die kijken of je internet explorer gebruikt. zoja dan is het prima zo nee dan werkt het niet! (terwijl er geen probleem zou zijn als die check er niet was)

  Ik gok dat ING gewoon die check eruit moet halen en gewoon controleren of ze zich aan de web standaard voldoen. Ben blij dat Internet Explorer zich ook eindelijk aan de webstandaard gaat houden 🙂

 4. En wat de openingstijden betreft. Ik vind het ook belachelijk dat het postkantoor alleen open is tijdens kantooruren. Ik loop er hier in uitgeest ook regelmatig aan dat de postkantoor zo vroeg sluit (terwijl de dekamarkt waar hij in zit wel gewoon open blijft. Ze kunnen toch dat 1ne persoontje achter balie wat langer laten zitten?)

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.