Verdorie.. Fietsen Chaos!


Het is me toch ook wat he? Al die fietsen in Amsterdam en dat is ook alleen maar goed! Meer mensen met de fiets dus minder mensen met de auto wat het milieu alleen maar ten goeden komt!

En het is ook goed als die fietser besluiten om hun reis voort te zetten met de trein of metro. Het is alleen minder goed als de gemeente Amsterdam te weinig ruimte heeft om fietsen kwijt te kunnen op en rond het Amstel station! Als je na 9:00 uur ’s ochtends op het station aan komt dan heb je er toch wel weer even taak aan om een plekje te vinden in het overvolle fietsen rek!


De overvolle fietsenstalling

Een paar jaar geleden is het er al een poging gedaan om de overvolle fietsenstalling meer ruimte te geven door er een stukje extra fietsenstalling bij te plaatse. Dat was echter maar een klein stukje en op de volgende foto zie je dat dat ook al weer helemaal vol staat met, jawel fietsen!

Dat was een wanhopige poging om meer ruimte te creëren want dat was van te voren al te zien dat dat veel te weinig ruimte zou opleveren. Dus ze moeten een oplossing zien te vinden voor al die fietsen terwijl de mooie bomen die er staan niet weggehaald worden. Nu heb ik een bijster goed idee! Het is heel simpel eigenlijk, kijk even op de volgende foto:

Nu is mijn idee dus om net als bij het Centraal Station van Amsterdam een fietsparkeergarage te bouwen (gratis stalling), met één of twee verdiepingen. En dan alleen over het gebied wat je hier ziet. Daarmee word in een klap de capaciteit verdubbelt en de bomen blijven behouden. En om alles een veilig gevoel te geven wordt het geheel goed belicht door middel van led-verlichting, aangezien we toch al groen bezig zijn aangezien het met fietsen te maken heeft.

Nu even een mailtje schrijven naar de gemeente Amsterdam om te kijken wat zij van mijn geweldige idee vinden! Stay tuned!


Eén reactie op “Verdorie.. Fietsen Chaos!”

  1. Wat een goed idee stuur het naar de deelraad Oost-watergraafsmeer bij voorkeur naar partijen die het millieu een warm hart toedragen zoals groenlinks maar die zitten niet meer in het bestuur. De bestuurspartijen vindje op de website van het stadsdeel. Ik dacht pvda, meerbelangen en de SP. je kunt uitzoeken wie verantweoordelijk is voor verkeer en openbare ruimte en de betreffende portefeuillehouder een briefje sturen. Je krijgt geheid antwoord! succes

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.