Verhaal ‘Geen School.. meer’ deel 2/3


Na de spannend cliffhanger van afgelopen donderdag gaan we nu snel verder met deel 2 van het spannende verhaal! Deel één niet gelezen? Die vindt je hier. Alsjeblieft niet gaan zeuren om spelfouten in het verhaal, ik heb het origineel gekopieerd voor de echte authentiek.

Er is brand gesticht in de school van Joop, Katrine en Marlen zij hebben et ook aangestoken. De Politie is opzoek naar de brandstichters. Lara en Larisa zijn getuigen en ze worden ook beschuldig van het brand stichten maar willen hun vrienden niet verraden!’ Nou klinkt dat niet spannend? Veel plezier!

————
“De volgende ochtend”
Vader Enrst zit al aan de ontbijttafel toen Joop binnen kwam en hij vroeg aan Joop: “Heb je het al gehoord ?” “Nee wat dan?”
“Je school is afgebrand,” zei Ernst  met een ernstige blik naar zijn zoon keek.
Joop zweeg en dacht shit dat was helemaal niet de bedoeling.
“Is er iets je bent zo stil Joop!” “Nee er is niks alles is goed.”
Joop liep weg van de tafel naar zijn zussen die op één kamer lagen te slapen.
Joop maakte ze stilletjes wakker. Marlen, Katrine we hebben een probleem … De school is helemaal afgebrand.
Marlen schrikt er zo van dat ze te snel omhoog komt en met haar kop tegen het plafon komt, ‘AUW’.  “Wat ben je ook onhandig,” mompelde Katrine. “Mensen het is nu geen tijd om te kibbelen, we hebben een groot probleem !”
“Ja, je hebt gelijk Joop we moeten even serieus worden.” Katrine begon te huilen. “Ik wil nog helemaal niet de gevangenis in.” Waarop Joop meteen reageerde “Wij kunnen de gevangenis niet, in we zijn minderjarig.
Marlen, katrine kleed je even aan dan gaan we zo naar Larisa en Lara.”

De vader van Larisa en Lara deed de deur open. “Goedemorgen meneer Bekslen zijn Larisa en Lara er?” “Nee die zijn er nu niet, ze worden overhoord op het politiebureau. O mijn god dit is allemaal onze schuld, dacht Marlen. “Zou u kunnen vragen of ze willen bellen als ze weer thuis zijn ?” “Ja hoor dat is goed Joop Katrine en Marlen waren het hé?!” “Ja meneer nou tot ziens,” zei Joop.
“Dit is verschrikkelijk nu zitten zij vast omdat wij die brand hebben gesticht,  zullen we ons aan geven?” “Dat niet,” zei Joop “nog niet in ieder geval.”

‘Tegelijkertijd op het politiebureau’
“Weten jullie echt niet wie de daders zijn” ? “Nee, heb ik nu toch al 4 keer gezegd,” schreeuwde Lara boos. “We hebben wel een melding gekregen dat jullie met drie anderen stonden te praten, is dit waar “?
“Ja dat is waar,” zei Larisa. “En weten die er toevallig meer van ?”  “Nee die kwamen net aanlopen.”
“Kunnen jullie zeggen wie die andere drie waren,” vroeg Jasmine van de politie op een beetje opdringerige manier. “Waarom wilt u dat weten” ?
“Nou omdat zij misschien wat hebben gezien,” vulde Thomas een collega van Jasmine aan. “Ik zei toch dat ze net kwamen aanlopen.” “Als jullie die namen niet willen geven dan kan ik jullie hier zo nog een week houden.” Larisa keek naar Lara. Lara knikte oké, ik zal zeggen wie het waren. Het waren Joop Katrine en Marlen Bosvelt. “Kijk daar hebben we wat aan. Hebben jullie toevallig een telefoon nummer “? “Nee, dat ligt thuis”. “Waarom zoeken jullie het
niet op in de telefoongids” zei Larisa kattig. “Oké,” Jasmine liep naar hun toe en zei “jullie mogen nu gaan maar jullie worden wel verdacht van de brand.”

Joop, Marlen en Katrine gingen naar huis om te eten. Net nadat ze hun eten op hadden ging de telefoon. “Goedemiddag met Kim van de politie Amsterdam.
Zouden jullie zo vriendelijk willen zijn en komen naar het politiekantoor bij het De Miranda bad? Het heeft te maken met de brand in de openbare school Amsterdam.” “We komen er zo aan” zei Marlen heel bang. “Wie was dat Marlen,”  “Dat was Kim”   “Wie is Kim” vroeg Joop zich af. “Ze is van de politie Amsterdam en ze vroeg of we langs konden komen in verband met de brand in de school.” Er viel een stilte tussen de drie. Na een tijdje zei Joop, “laten
we dan maar gaan.” “Ja is goed,” zei Katrine.

Dat was alweer deel 2 uit de spannend reeks van 3! Over twee dagen zal je kunnen smullen van deel 3 uit dit verhaal!

,

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.