Verhaal ‘Geen School.. meer’ deel 3/3


We zijn helaas alweer aangekomen bij het laatste deel in deze spannende reeks. Maar niet getreurd! Want je kan deel één en twee (en dit deel) zo vaak overlezen als je zelf wilt! Misschien vind ik binnenkort weer is wat spannends wat ik in mijn jeugdige jaren geschreven heb en dan zal ik het natuurlijk weer delen! Veel plezier met de ontknoping.

Er is brand gesticht in de school van Joop, Katrine en Marlen zij hebben et ook aangestoken. De Politie is opzoek naar de brandstichters. Lara en Larisa zijn getuigen en ze worden ook beschuldig van het brand stichten maar willen hun vrienden niet verraden!’ Nou klinkt dat niet spannend? Veel plezier!


Aangekomen bij het politiebureau, begroetten Marlen Katrine en Joop de agenten vriendelijk. “Goedemiddag” kregen ze te horen van een tamelijk jonge politieman. Hij vroeg: “zijn jullie Joop, Katrine en Marlen Bosvelt ?” “Ja” zei Joop.
“Lopen jullie even mee naar een kamertje?”
Daar binnen wachtten Izaak en Thomas, twee politie agenten, al op ze. “Een goedemiddag,” zei Thomas. “Pak een stoel en ga zitten” zei Kim op een vriendelijke manier. “Waar waren jullie vrijdag tussen 20:30 en 21:30?” “Thuis riep Joop,” “Bij een vriendin,” riep Marlen.
Thomas keek een beetje raar op. “En waar was jij Katrine ?” “Ik was ook thuis   er was een leuke film op t.v.” “Weten jullie dat zeker want wij hebben gehoord dat jullie met twee meisjes stonden te praten om 21:00 uur, voor jullie school.”
Ehh shit dacht Joop. “Ja dat klopt,” zei Marlen. “We waren even wat aan het afgeven bij vrienden van ons.”  “En wat gaven jullie hun dan?” “Een computer spel,” riep Marlen. “Een cd,” riep Joop. Thomas keek Katrine aan, “En wat had jij ?” “Niks ik liep gewoon mee, ik had geen zin om thuis te blijven.”
“En wat als we jullie nou vertellen dat er drie kinderen van jullie postuur zijn gezien, die over het hek klommen.” Ze schrokken alle drie en Katrine verbleekte helemaal. “Is er iets Katrine ?” vroeg Izaak. “Nee hoor helemaal niks, ik voel me gewoon niet zo lekker.” “Het is een stuk gemakkelijker als jullie gewoon bekennen .” “Maar we hebben helemaa,” Marlen haar zin werd onderbroken door Joop. “Marlen het heeft geen zin. Ja meneer we hebben het gedaan… krijgen we nu cel-straf?” “Nee dat niet lacht Thomas daar zijn jullie te jong voor het zal wel een taakstraf worden maar dat is aan de rechter.”
“Great daar gaat mijn leven,” mompelde Katrine. “We moeten jullie hier nu tijdelijk houden, we bellen jullie ouders om hen op hoogte te stellen.
En dan mogen jullie waarschijnlijk met een paar dagen weer naar huis.
Jullie krijgen nog een brief van justitie.”

Drie maanden later tijdens de rechtzaak,
“Joop, Katrine en Marlen Bosvelt hebben jullie de brand aangestoken of niet je weet je staat onder ede.” “Ja dat hebben we met z,n drieën gedaan” zei Marlen waarop Joop en katrine knikten. “Waarom hebben jullie het eigenlijk gedaan?” “Nou, eigenlijk omdat onze vader ons het huis uit had gezet, en daarom waren we zo boos geworden dat we het gedaan hebben.” “Wil Ernst Bosvelt naar voren komen? Is het waar dat u uw kinderen naar buiten heeft gestuurd ?”
“Ja dat is correct.” “En waarom heeft u dat gedaan?” “Omdat ze slechte cijfers hadden gehaald.” “Bedankt u kunt weer gaan zitten.

De rechter doet meteen uitspraak. Hij zegt: “ mijn conclusie is dat het niet helemaal de schuld is van de kinderen. Hun vader heeft ze de deur uitgezet. Ik verlaag de straf tot 300 uur taakstraf. Meneer E.Bosvelt veroordeel ik tot een schadevergoeding van 7.500 euro.

-einde-

Geschreven en bedacht door:
Theun Evers

Dat was het verhaal echt, ga nu maar wat nuttigs doen met je leven!

,

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.