Mijn eerste groene smoothie!


Voor dat je denkt dat dit een deel uit zou maken van mijn nieuwjaarsresolutie, welke ik niet heb, komt de inspiratie voor het maken van een groen(t)e smoothie uit de documentaire Fat sick and Nearly Dead van Joe Cross waarin hij 60 dagen door Amerika reist op niets anders dan groene smoothies. Hij valt er geloof ik in de documentaire 40 35 kilo mee af maar dat is niet mijn doel. Ik ben ook niet van plan een sapkuur te gaan doen maar gewoon voor af en toe erbij.

Omdat ik er nog nooit een gemaakt had ging ik maar is Googelen wat ik allemaal zou kunnen blenden in mijn blendertje. Helaas kwam ik bij vele websites uit op exotische vruchten en toevoegingen van melk (?!?) waardoor het een beetje te duur zou worden en ook niet meer zo gezond als bedoeld. Ik heb uiteindelijk maar besloten om naar de AH te gaan en gewoon wat te pakken op de versafdeling.

De ingrediënten

Groene smoothie ingrediënten

  • Boerenkool 100 gram (300 gram €0,60)
  • Halve komkommer (€ 0,79 per stuk)
  • Halve sinasappel (€ 0,47 hele)
  • Jonagold appel (2 stuks voor € 0,34)
  • Een halve limoen (1 voor € 0,49)

Al met al heb ik 2,68 uitgegeven. Ik in mijn eerste blend maar de helft van alle ingrediënten gebruikt. 600ml aan smurrie (sorry, Smoothie) voor € 1,34! Dat haal je nergens zo goedkoop en vers geperst.

Bereiding

Je bent hier minder tijd mee kwijt dan wanneer je de ingrediënten koopt. Om de Smoothie echt smooth te laten worden heb je wel een betere blender nodig dan het 20 euro kostende ding van de Blokker. Ik proefde nu nog hele stukjes fijn gesneden boerenkool.

Groene Smoothie.. gras in de blender?

Omdat ik lui ben heb ik van de appel en komkommer geen schillen verwijderd, ik vind dit zelf ook lekkerder en er zitten vitaminen in en (heerlijke bestrijdingsmiddelen). Komkommer zorgde voor mij voor voldoende vocht in de Groene Smoothie en na het toevoegen van de appel en sinaasappel bleef het geheel lekker sappig. Pas na het toevoegen van de Boerenkool werd het een beetje een dikkere brei.

Samenvatting bereiden: snij alles fijn en pleur het in de blender (niet alles te gelijk) en zet dat ding aan.

Resultaat

Groene Smoothie it's done

Ik moet eerlijk toegeven dat ik verbaast ben hoe goed het mij smaakt. Je proeft nog wel heel duidelijk de boerenkool door de andere smaken heen maar dat vind ik eigenlijk niet erg bij een groente smoothie. Als ik puur voor de smaak zou gaan zou ik er alleen maar fruit in gooien. Hoe ik deze smoothie nu gemaakt heb komt natuurlijk nog niet in de buurt van de 2 stuks fruit en 200 gram groente per dag, maar het is een leuk begin.

En het schoonmaken gaat heerlijk makkelijk! Even onder de kraan houden en alle groene smurrie is alweer van de blender afgekomen! En als je hem dagelijks gebruikt is dat vast voldoende..

 

Aangezien (groene) smoothies op dit moment helemaal een hype zijn vraag ik mij af of jullie voor mij nog lekkere combinaties hebben voor lekkere groene Smoothies. En dan zoek ik zonder melk of cocosmelk of wat voor rare toevoegingen dan ook..

 


Eén reactie op “Mijn eerste groene smoothie!”

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.