Vervelende opgave: opruimen digitale meuk


In de loop der jaren (denk dat het terug gaat tot 2002 ongeveer) heb ik veel bestanden, foto’s documenten en wat niet al verzameld op mijn computers en later externe harde schijf. Nu dacht ik, laat ik het eens opruimen en allemaal opslaan in mijn Google Drive, zodat ik alles overal overzichtelijk heb. Probleem alleen is dat in mijn goede doel om alles op te slaan en te bewaren ik van sommige bestanden wel 3 kopies heb staan. Dat maakt het uitzoek werk een stuk lastiger en een stuk veel tijdrovender. Ik kwam er zelfs achter dat ik een backup had gemaakt van mijn Google Drive map op mijn NAS. Het moet niet veel gekker worden lijkt mij zo. Leuk om foto’s weer tegen te komen waar ik nog een schattig koppie had en een caviaplukje in mijn haar (zoals Juf Guda dat altijd noemde). Raar vond ik het wel een beetje om een foto te zien waar ik nog geen ritssluiting op mijn borst had zitten. Het zag er in een klap een stuk jonger uit.

Backup

Mocht je niet zo’n fan zijn van Google dan biedt Dropbox ook dezelfde mogelijkheid.

Tijdens het schrijven van dit stukje is mijn PC’tje en mijn Macbook druk bezig met het overzetten en verwijderen van bestanden vanaf mijn NAS (ZyXel NSA310) en wordt er op mijn PC’tje alle bestanden verzameld zodat deze opgeslagen worden naar Google Drive Wel zo makkelijk alles op één centrale plaats. Zodat ik binnenkort mijn NAS mijn PC’tje en Macbook zonder angst voor het verliezen van bestanden weer is een herinstallatie kan geven.

Ik vraag me af hoe het bij jullie zit. Hebben jullie ene georganiseerd systeem om alle documenten foto’s en wat niet al netjes digitaal te bewaren? Maak je gebruik van een externe hardeschijf? Bewaar je alles op DVD’s? Of ben je helemaal 3.0 en bewaar je het op een microchip geïmplanteerd in je huid?

 

Nu maar hopen dat als ik straks de bestanden op de oude locatie verwijderd ik ook werkelijk alles heb overgezet..


5 reacties op “Vervelende opgave: opruimen digitale meuk”

 1. I know the feeling! Ik heb dit dus ook. Bestanden verspreid over meerdere cloud providers en 2 HDD`s. Was het maar zo simpel 😛

 2. Hallo ,

  Ik zie uw website http://www.theuntje.org en het is indrukwekkend. Ik vraag me af of advertentie-opties zoals gastpost, advertentie-inhoud beschikbaar zijn op uw site?

  Wat is de prijs als we op uw site willen adverteren?

  Opmerking: het artikel mag geen teken zijn als gesponsord of adverteren.

  Proost
  jack smith

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.